• KD Stockholm

  Man behöver inte vara religiös för att vara kristdemokrat. Det räcker gott och väl att man tror på vårt principprogram. Vi tycker att du ska kunna lita på Sverige. Därför arbetar vi för att göra livet lättare att leva i hela Stockholmsregionen.

  Bilden av oss som frommare människor än moderater, socialdemokrater, liberaler eller soffliggare är bara en myt. Däremot har vi aldrig stuckit under stol med att vår politik vilar på en mångtusenårig grund, med judisk-kristna värderingar i bottnen. Det gör oss varken till de förbudsivrare eller moralister man ibland beskyller oss för att vara. Tvärtom betonar vi vad som är politikens uppgift och vad som inte är det.

  Till skillnad från liberaler och socialister tror vi kristdemokrater inte på någon utopi om hur samhället ska bli. Det finns inget facit att sikta mot. Vi agerar istället utifrån goda värderingar. Det finns inga perfekta människor och inga perfekta samhällen. I vår strävan efter ett gott samhälle bortser vi inte från individ och kollektiv, men fokuserar mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi är samhällsbyggare.

  Vi är ett idéparti. Och även om det i grunden är svårt att placera kristdemokratin på höger-vänsterskalan är våra väljare till höger i Sverige. Vi är ett frihetligt och marknadsvänligt parti som vill ha rimliga skatter och undvika slöseri med skattemedel. Vi rev åsiktskorridoren, våra gräsrötter avskaffade DÖ, vi har försökt fälla vänsterregeringen hela mandatperioden, vi var pådrivande under #transportgate. Vi har suttit stabilt i alla borgerliga regeringar sedan vi kom in i riksdagen 1991. Man vet var man har oss. På köpet får man ett parti som vågar sätta mjuka värden först. Sjukvård, äldre och trygghet.

  Här ser du mer om hur vi är organiserade i Stockholmsregionen och hur du kommer i kontakt med oss.

   

  Vill du veta mer om vårt parti och vad vi står för? Kolla in vår webbplats för hela landet på Kristdemokraterna.se >>