• Årsmöte Kristdemokraterna i Östergötland

    Kristdemokraterna i Östergötlands hade årsmöte den 19 mars i Kisa. Till mötet kom 100 trogna kristdemokrater som bland annat var där för att lyssna på vår huvudtalare Lars Adaktusson. Han fokuserade på utrikespolitik och framför allt på Mellanöstern. Han berättade bland annat om det folkmord som sker på kristna i norra Syrien. Detta sker mitt framför ögonen på oss men ingen agerar. Lars avslutade med sin positiva bild av Kristdemokraterna och hur rätt vår politik är inför årets val. Äntligen är fokuset på frågor som är centrala för kristdemokraterna så som Vårdfrågor, Värderingsfrågor och Trygghet.

    I pausen var det smörgåstårta med kaffe innan vi körde igång med årsmötet. Vårt presidium med Magnus Oscarsson, Eva-Britt Sjöberg samt Per Larsson fick förnyat förtroende och när det gällde ledamöterna så var det mestadels omval. När det gällde vårt regionala valmanifest så var det livliga diskussioner. Resultatet blev att det redan bra valmanifestet blev ännu bättre och bland annat fick vi i Ödeshög med prioriteringar så som expressbussar från landsbygden till storstäderna, ökat fokus på kulturskolorna på landsbygden samt ökat fokus på förlossningsskador.

    Mötet drog ut på tiden, men alla var glada och nöjda över det vi åstadkommit och nästa stora sammankomst är Norrköping den 1:a maj.

    /Jonni