• KD Solnas Söndagsintervju #4

    KD SOLNAS SÖNDAGSINTERVJU #4

    Idag lär vi känna Ansgar Toscha, ledamot i Skolnämnden, ledamot i Signalisten, 1:a vice ordförande i Internationella kommittén och ersättare i Norrenergi. Ansgar är dessutom KD Solnas ordförande! Han är 55 år och bor i Hagalund.

    Varför är du kristdemokrat?

    Jag har växt upp i Tyskland och har i 40 år präglats av den starka kristdemokratiska rörelsen där. Personer som Helmut Kohl som på ett visionärt sätt verkat för både den tyska återföreningen och det gemensamma europeiska projektet har lämnat starka intryck på mig. När jag i Sverige 2015 ville bli partipolitiskt aktiv gillade jag den liberala konservatismen hos KD som i min uppfattning lösgör partiet från den klassiska vänster-höger skalan och driver frågor utifrån universella kristna värderingar. Sedan tyckte jag att KD är det enda partiet som tar familjepolitik på allvar. 

    Vilka är dina politiska hjärtefrågor, och varför?

    Jag är familjemänniska. Om KD någon gång skulle tappa sitt fokus på familjefrågor lämnar jag partiet. Enligt mig har endast KD förstått värdet av fungerande familjer i samhället. I andra hand skulle jag beskriva mig som en grön kristdemokrat med starkt intresse för energi- och miljöfrågor. Familj och miljö utgör därför kompassen i mitt politiska tänkande. Om vi fattar våra beslut utifrån dessa två områden anser jag vinner samhället på kort och lång sikt.