• KD Solnas Söndagsintervju #11

    Denna söndagen träffar vi Alexandra Andreescu, vår representant i Rådet för funktionshinderfrågor. Alexandra är 60 år, kommer ursprungligen från Rumänien och bor idag i Frösunda med en av sina två söner.

    Hej Alexandra, varför är du kristdemokrat?

    I Solna finns den vackra naturen med Hagaparken alldeles intill min bostad och tillgängligheten till nästan allt jag kan tänka mig. Men det fattas en sak, kärleken till religionen hos människor. Det är det enda jag saknar i Sverige, och trots att jag bor i ett kristet land undviker jag ofta att prata fritt om det i min omgivning. I min uppfattning tycker jag att andlighet behövs i samhälle, den genererar godhet och omtanke. Jag fick reda på att Kristdemokraternas politik formas utifrån en kristen människosyn och värdegrund och alla människors lika värde. Det tilltalade mig att gå med.

    Vilka är dina hjärtefrågor?

    Mina hjärtefrågor är familjen och tryggheten. Jag vill engagera mig i frågan att bekämpa våld i hemmet, men också mobbning och våld i skolan. Man ska kunna lita på att polisen kommer när man larmar. Därför vill vi se fler poliser, och vill att de ska ha resurser att förebygga, förhindra och ingripa mot brott.