• ”Seniorträffen kommer” hem till Solnas äldre

    Under covid-pandemin har Solnas seniorträffar behövts hållas stängda. Nu erbjuder stadens omvårdnadsförvaltning möjligheten till förebyggande friskvårdsbesök – direkt i de äldres hem.

    Eftersom det fortsatt inte är möjligt för Solnas seniorer att delta i ordinarie seniorträffar, gympapass eller datorkurser har stadens omvårdnadsförvaltning tagit fram besökserbjudandet ”Seniorträffen kommer”.  Den som är 65 år eller äldre kan och inte har något bistånd från staden, eller har biståndsbeslut om trygghetslarm, matdistribution och/eller serviceinsatser kan under våren och försommaren 2021 få upp till tre förebyggande friskvårdsbesök av en hälsopedagog i Solna stad. Erbjudandet är helt frivilligt, kostnadsfritt och sker under tystnadsplikt.

    Deltagaren kan själv välja om man vill få hembesök, träffas utomhus, samtala per telefon eller via videosamtal. Förutsättningen för fysiska besök är att båda är symtomfria och hälsopedagogen bär skyddsutrustning.

    Inom besöken ryms t.ex. samtal om både stora och små saker, genomförandet av en hälsoenkät och hur det dagliga livet påverkas av hälsan, digitalt stöd med att hantera datorn eller mobilen, gympaövningar och motionsprogram som den äldre kan göra hemma eller annan information, råd och stöd om Solnas service och aktivitetsutbud.

    – När de äldre nu inte kan komma till seniorträffarna får seniorträffarna helt enkelt komma hem till dem, säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i omvårdnadsnämnden.

    Mer information finns på Solnas hemsida. 

    Bild från lokaltidningen Mitti Solna.