• Budget 2022

    🌞 ETT SOLNA FÖR FRAMTIDEN 🌅

    📝 Den blĂ„gröna budgeten 2022 blir mandatperiodens sista och innehĂ„ller en rad viktiga satsningar pĂ„ skola, förskola, Ă€ldreomsorg och stadsmiljö:

    Skola
    🎒 Skolan förstĂ€rks med 25 miljoner kr för att höja skolpengen, och höja strukturbidraget till elever med sĂ€rskilda behov i bĂ„de kommunala skolor och resursskolor.
    đŸ€ Ett regelverk för enhetliga ordningsregler kommer att tas fram, som stöd för rektorerna.
    đŸ« Vi har tillskapat en skolupprustningsfond pĂ„ 170 Mkr som Ă€r öronmĂ€rkt för upprustning av stadens skollokaler. Inkluderat skolupprustningsfonden har vi under mandatperioden investerat över en halv miljard i stadens fastigheter, med tyngdpunkt pĂ„ skolor och förskolor.

    Barnomsorg
    đŸ‘¶ Förskolan tillförs 15 miljoner kr för att minska barngruppernas storlek. Med numera 90% utbildade pedagoger finns goda förutsĂ€ttningar för att minska barngrupperna.
    đŸ‘©â€đŸ‘§â€đŸ‘§ Under mandatperioden har förskolorna Tunet, RĂ„gen, Gasellen, RĂ„sundagĂ„rden och Juvelen byggts om för att möjliggöra mindre barngrupper, och arbetet fortsĂ€tter under 2022.
    âšœ Nya riktlinjer tas fram för Solnas förskole- och skolgĂ„rdar. GĂ„rdarnas utformning och storlek ska skapa förutsĂ€ttningar för barnens utveckling, sociala interaktion och fysiska hĂ€lsa!

    Äldreomsorg
    đŸ‘” Arbetet med att förebygga ensamhet bland Ă€ldre fortsĂ€tter. Nya arbetssĂ€tt som hembesök, uteaktiviteter, telefon- och videosamtal och digitala mötesplatser fortsĂ€tter under nĂ€sta Ă„r.
    👮 Kompetensförsörjning Ă€r Ă€ldreomsorgens avgörande framtidsfrĂ„ga. Solnas strategi för kompetensutveckling gĂ€ller för sĂ„vĂ€l egen regi som privata utförare och vidareimplementeras under 2022.
    đŸ‘©â€âš•ïž I vĂ„rt kliniska trĂ€ningscenter ”Metodikum” utvecklar medarbetare sina kliniska och teoretiska kunskaper, vilket ger en ökad trygghet för bĂ„de personal och brukare. I Solna stĂ„r vi rustade för att möta morgondagens utmaningar inom Ă€ldreomsorgen.

    Övrigt
    🌳 Solna ska vara en grön och levande stad. 5 miljoner kr satsas pĂ„ Ă„terplantering av trĂ€d i stadsmiljön, som lĂ€ggs till tekniska nĂ€mndens ordinarie budget för Ă„terplantering av vĂ€xtlighet.

    👍 Dessutom rĂ€knas nĂ€mndernas ramar upp med 14,8 miljoner kr.