• Lyssna på medborgarna – återinför 57:an!

    Trafikregionråd Anton Fendert (MP) talar gärna om vikten av att lyssna på medborgarna. Trots detta valde han att bortse från de 4371 namnunderskrifter som lämnades in för att protestera mot omdragningen av busslinje 57.

    Den 19 augusti förlorade Frösunda sin enda direktbuss till stan – och samtidigt blev många hållplatser på Sveavägen blev helt utan busstrafik. Nedläggningen berör många både i Stockholm och Solna. Trots att Miljöpartiet hävdar att antalet resenärer på linjen har minskat, vet vi som morgonpendlar med fullsatta 57:an att detta inte stämmer. På Södermalm har linjen dragits in på vissa av hållplatserna. Där har SL lovat att återinföra den – frågan är när? Linjen är borta och kommer sannolikt inte tillbaka under detta år.

    Beslutet är ologiskt: Miljöpartiet säger sig vilja minska bilandet och öka kollektivt resande för klimatets skull. Samtidigt dras en så populär och välanvänd busslinje in. Nu funderar nog både en och annan Frösundabo på om familjen måste köpa en extra bil för att få vardagen att fungera. Nu funderar pensionärer längs Sveavägen på om kollektivtrafiken är till för dem.

    Ifall regionen tänkt sig en besparing med förslaget så är det också tveksamt om det blir av. Linjen till Frösundavik har nämligen ersatts av en linje till Hallonbergen. Oförändrat antal linjer på totalen innebär knappast en besparing.

    Skriv under den nya namninsamlingen på skrivunder.com/aterinfor_buss_57_till_solna! Så manar vi regionens politiker i S, C, MP och V att återinrätta den enda direktbussen från Frösunda in till stan och återställa busstrafiken på Sveavägen.

    Samuel Klippfalk (KD), Frösundabo, oppositionsråd Solna, regionpolitiker,
    Frida Bondesson (KD), partiavdelningsordförande Södermalm,
    Annette Hultåker (KD), partiavdelningsordförande Norrmalm