• KD: Förebygg antisemitism

  Återigen möts vi av bilder på en storskalig terrorattack utförd av Hamas mot Israel, med raketbeskjutning från Gazaremsan, attacker och övergrepp mot civila, samt kidnappning av ett stort antal civila och militära gisslan. Filmklipp sprids på nätet som visar hur palestinsk milis tågar med dödade män och kvinnor genom Gaza City till folkmassors rop av ”Allahu akbar” (Gud är större).

  Kanske nästan lika svårt att begripa är att ovan terrorhandling faktiskt firas av exilpalestinier i europeiska städer, även i Sverige. I Malmö – en stad i princip tömd på judiska invånare – firades händelserna med 300 bilar som vajade med palestinska fanor. I Stockholm skanderades ”bojkotta Israel” på Sergels torg. Även i andra svenska städer har attackerna på Israel firats i spontana pro-palestinska manifestationer.

  Det finns anledning att stanna upp och försöka ta in det här. Bland oss lever ett stort antal personer som är beredda att helt öppet fira terrorattacker mot civila måltavlor. Hur många fler hyser samma sympatier i det fördolda? Antisemitismen är återigen i hög grad levande i vårt land.

  I juni lämnade Kristdemokraterna in en motion till Solnas kommunfullmäktige om att motverka antisemitism genom att öka kunskapen i frågan. KD vill att en utställning om judiskt liv arrangeras i Solna och att alla elever i årskurs 6 årligen besöker Judiska museet i Stockholm. Tyvärr har vår motion nu blivit dagsaktuell. Genom att höja kunskapsnivån bland alla Solnaelever kan vi förebygga antisemitism i den kommande generationen.

  Samuel Klippfalk, Oppositionsråd (KD)
  Nataliya Hulusjö, Ledamot kommunfullmäktige (KD)