• Sosse-kollo på skattebetalarnas bekostnad

  Sosse-kollo på skattebetalarnas bekostnad. Till ett saftigt överpris. Vad händer i Solna?!

  Kul med kollo tänkte säkert många föräldrar när inbjudan damp ner i brevlådan. Som förälder till ett barn född 2011-2016 fick jag också en inbjudan. Men vänta. Unga Örnar, vad är det för några…

  Går in på hemsidan, där jag först av allt möts av följande. Fokus. Inte halka in på det här stickspåret nu.

  Hittar en beskrivning där de beskriver sig som en religiöst och partipolitiskt obunden organisation.

  Skrapar lite på ytan. Hittar följande: Ordförande i föreningen, Yasmine Bladelius, sitter i riksdagen för Sossarna. Samma sak gäller tidigare ordförandena Anders Österberg och Monica Green. Jag ser ett mönster.

  Själva beskriver de att de bildades av SSU, och även om de idag inte har en formell koppling till SSU så finns historiken och personkopplingarna där mellan organisationerna.

  Adresserna ger också starka kopplingar till sosseriet. På samma besöksadress finns såväl fackföreningar som en S-märkt tankesmedja registrerade. Och postadressen delar de med ABF. Snyggt.

  Deras egna utsago om partipolitiskt obunden kan vi alltså ta med en stor nypa salt…

  Solna erbjuder alltså ett läger subventionerat av skattebetalarna till Solnas barn där de kan få lära sig att bli mer sossiga.

  Vad kostar det här kalaset då? Det ställdes det frågor om igår på kommunfullmäktiges sammanträde. En miljon kostar det, för 60 platser.

  Lägret är uppdelat i olika perioder där de längsta perioderna är 10 dagar. Om vi utgår från att alla 60 platserna är på lång period innebär det 600 dygn..

  En miljon kronor delat på 600 dygn blir 1 667 kr per dygn. För det priset kan du få till exempel en resa till medelhavet. 🌴🌴

  Nu blir det istället sosseläger med kraftig subvention till sosseföreningen Unga Örnar.

  /Samuel Klippfalk (KD), oppositionsråd KD