Du ska kunna lita
på Sverige

#välfärdslöftet

  • Sjukvården...
  • Äldres situation...
  • ...och trygghet är våra viktigaste valfrågor

Vill du också vara med och påverka?

Så här kan du komma i kontakt med Kristdemokraterna

Engagera dig!

Du behöver inte vara religiös för att vara kristdemokrat.

Glöm dina fördomar om KD. Vi är ett frihetligt parti som bygger på en stabil etisk grund. En del tror att man behöver vara religiös för att rösta på KD. Inte alls. Vår politik bygger på samma kristna tradition och humanism som ligger till grund för hela det västerländska samhället.

  • Ebba Busch Thor

Följ oss på sociala medier

Den politiska plattformen är presenterad. Vi Blågröna kommer tillsammans bilda en stabil majoritet i landstinget. Du ska kunna lita på vården.

KD i Stockholms stadshus söker tre nya medarbetare: inom press/kommunikation, äldrefrågor och trygghetsfrågor. Alla tre annonser i länken nedan. #kdriks #kd #svpol #08pol #sthlmpol https://t.co/lUxNZ13Q1r

Idag fyller Alf Svensson 80 år.

Alf var partiledare för KD i 31 år och är den längst tjänstgörande partiledaren i svensk historia.

Stort tack Alf för allt ditt arbete för partiet och varma gratulationer på födelsedagen.

Load More...

Tre miljoner extra till ungdomsbesök inom äldreomsorgen https://t.co/YPYJPk9iWD

Alviksskolans föräldrar nattvandrar efter rånvågen i Bromma. Mycket bra initiativ! Nu gäller att även @polisen_sthlm ökar sin synlighet i Alvik samt att vi får fler kommunala ordningsvakter på plats som kan göra föräldrarna sällskap. @KDStadshuset https://t.co/IePsZev3ds

Bra besked från KD:s partistyrelse idag där jag själv finns med. Allt fokus på SD måste upphöra och att samtala med politiska partier för att få igenom sin poltik är faktiskt ganska demokratiskt. Detta påverkar dock inte det politiska livet i stadshuset #sthlmpol #08pol #svpol

Load More...

NY PODD MED ELLA BOHLIN OCH MICHAELA BERGLUND

Idag har podden Ella och Michaela premiär. I denna podcast får du komma regionrådet Ella Bohlin (KD) och hennes vän Michaela Berglund närmare än du gjort förut. En podd om familj, hälsa, ekonomi, karriär – livet helt enkelt.

Lyssna!
ellamichaela.podbean.com/e/ep-1-poddiar/
... See MoreSee Less

View on Facebook

VÄLJARNA LITAR MEST PÅ KD I ÄLDREFRÅGOR

Värdighet känner ingen ålder. Oavsett hur gammal du är så ska du bemötas med respekt. Många äldre har idag en pension som inte räcker månaden ut. Många äldre känner otrygghet med att bo ensamma men nekas ändå äldreboendeplats eller står helt utan.

Våra äldre har rätt till den välfärd de förtjänar efter ett långt arbetsliv. Vi gick till val på ett välfärdslöfte. Tvinga inte äldre till ensamhet. Bygg fler äldreboenden. Vi kristdemokrater vill att våra äldre ska kunna lita på att de får omsorg.

Idag är det så här illa:
- 5 000 äldre får inte plats i särskilt boende inom tre månader efter beslut.
- 20 000 ytterligare äldreboendeplatser kommer att saknas till 2030.

Så kan vi inte ha det. Bygg fler äldreboenden - äldre ska kunna lita på Sverige.
Bli medlem i KD du också: KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Kristdemokraterna Stockholm

Kristdemokraterna växte starkt i kommunerna och landstingen i valet 2018. Det har resulterat att vi nu har hela 26 ombud i den viktiga samarbetsorganisationen SKL (Sveriges kommuner och landsting).

SKL har haft valkongress i veckan och vi är särskilt glada för det förtroende våra kristdemokratiska representanter fått. Där Bengt Germundsson och Ella Bohlin kommer ingå i styrelsen för mandatperioden 2019-2023. Mia Frisk blir ordförande i beredningen för Primärvård- och äldreomsorg. Och Conny Brännberg blir vice ordförande i beredningen kultur och fritid.
... See MoreSee Less

View on Facebook

IDAG FIRAR KRISTDEMOKRATERNA 55 ÅR SOM PARTI!

Partiet bildades just den 20 mars 1964. En rakryggad politik, som än idag står stadigt.

Människans okränkbara värde ska alltid vara prioritet. Du ska kunna lita på Sverige. Du ska kunna lita på välfärden. Samhället bör byggas på en stadig grund för att hålla.
Vi är familjens, de äldres, barnens och de utsattas parti.

Mätning efter mätning har visat att tydlighet lönar sig. Aldrig någonsin har KD fått så många nya medlemmar på så kort tid.

För dig som funderar på att gå med säger vi bara: välkommen till Sveriges snabbast växande parti!

Klicka på länken och bli medlem idag!
Kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

VALKONGRESS!

Idag håller Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) valkongress. Kristdemokraterna gick framåt i valet och representeras av 26 ombud varav 7 kommer från Stockholm. SKL kommer under mandatperioden styras av Alliansen.

På bilden syns Stockholmsdelegationen:
Carl-Johan Schiller, Lidingö, Maria Fälth, Upplands-Väsby, Sivert Åkerljung, Ekerö, Ella Bohlin, Värmdö och Fredrik Wallén, Stockholms stad. Stockholms län representeras även av Erik Slottner, Stockholms stad och Karl Henriksson, Huddinge.
... See MoreSee Less

View on Facebook

NYA UTMANINGAR KRÄVER EN NY SORTS FEMINISM

Ella Bohlin svarar på S-studenternas kritik – som mest verkar handla om att etikettera KD:s politik, inte om att lösa samhällsproblem som drabbar kvinnor - genom att hellre diskutera sakfrågor.

Ella vill bemöta de verkliga utmaningarna i samhället. Hon pratar om den psykiska ohälsan; sjukskrivningstalen där kvinnor är överrepresenterade; kvinnors lägre pensioner; hederskulturens blöta filt; klåfingriga politiker och byråkrater som inskränker kvinnors frihet.

Läs hela debattartikeln här: www.dagenssamhalle.se/debatt/jag-vill-hellre-diskutera-sakfragor-etiketter-26649
... See MoreSee Less

View on Facebook

SE VÅR HÖGSTA NOTERING I SIFO SEDAN 2002!

Kristdemokraterna får i Sifos marsmätning hela 9,4 %! Vi konstaterar ännu en gång att KD har en uppåttrend.

Vill du vara med i KD och arbeta för förändring? Bli medlem idag!
Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs mer om mätningen via: www.svd.se/svd-sifo-liberalerna-gor-lagsta-noteringen-nagonsin?fbclid=IwAR0lOHJL4pFMmRQuErHWI9q38...
... See MoreSee Less

View on Facebook

CANCERFRÅGORNA UPPE I REGIONFULLMÄKTIGE

Idag har vi regionfullmäktige. Och vi har bland annat diskuterat cancerfrågorna. Tyvärr är det alltfler som drabbas av cancer och får en diagnos. Det finns också många närstående, anhöriga runt omkring den drabbade som också lider.

Vi kristdemokrater är för nivåstrukturering inom cancer. Det handlar om att den enhet, det sjukhus som är bäst på att operera och diagnostisera faktiskt ska få göra det. Det är inte rimligt att ett litet sjukhus, som till exempel Lycksele lasarett ska göra avancerade canceroperationer.

Och vi kristdemokrater vill också ha ett ökat nationellt ansvar för sjukvården.
... See MoreSee Less

View on Facebook

 

  • Följ oss på sociala medier: