Du ska kunna lita
på Sverige

#välfärdslöftet

  • Sjukvården...
  • Äldres situation...
  • ...och trygghet är våra viktigaste valfrågor

Vill du också vara med och påverka?

Så här kan du komma i kontakt med Kristdemokraterna

Engagera dig!

Du behöver inte vara religiös för att vara kristdemokrat.

Glöm dina fördomar om KD. Vi är ett frihetligt parti som bygger på en stabil etisk grund. En del tror att man behöver vara religiös för att rösta på KD. Inte alls. Vår politik bygger på samma kristna tradition och humanism som ligger till grund för hela det västerländska samhället.

  • Ebba Busch Thor

Följ oss på sociala medier

Den politiska plattformen är presenterad. Vi Blågröna kommer tillsammans bilda en stabil majoritet i landstinget. Du ska kunna lita på vården.

KD i Stockholms stadshus söker tre nya medarbetare: inom press/kommunikation, äldrefrågor och trygghetsfrågor. Alla tre annonser i länken nedan. #kdriks #kd #svpol #08pol #sthlmpol http://www.mynewsdesk.com/se/kristdemokraterna_i_stadshuset/pressreleases/kristdemokraterna-i-stockholms-stadshus-soeker-tre-nya-medarbetare-2767144

Idag fyller Alf Svensson 80 år.

Alf var partiledare för KD i 31 år och är den längst tjänstgörande partiledaren i svensk historia.

Stort tack Alf för allt ditt arbete för partiet och varma gratulationer på födelsedagen.

Load More...

Hur kommer det sig att barn som är kända av polisen och som utnyttjas av tungt kriminella vuxna tillåts springa ute fritt på kvällar och nätter? Även barn måste kunna få sin rörelsefrihet begränsad om det krävs för att skydda samhället och dem själva #svpol #sthlmpol

Debatt: Flera inbrotts- och stöldligor riktar in sig mot äldre, med resultatet att våra äldre medborgare lever med en rädsla för brott. Detta får vi aldrig vänja oss vid, skriver @ErikSlottner (KD), som har sex förslag för att stävja utvecklingen.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/dags-krafttag-mot-brott-mot-aldre-30100

Load More...

Under måndagen släpptes en ny ESO rapport ”Vem vårdar bäst? ”ESO står för Expertgruppen för Studier i Offentlig ekonomi, ESO breddar och fördjupar underlaget för samhällsekonomiska och finanspolitiska avgöranden.

Författare är Clas Rehnberg och rapporten analyserar hur sjukhussektorn ser ut i ett antal europeiska länder med liknande förutsättningar som Sverige. Rapporten syftar till att identifiera institutionella faktorer som kan påverka skillnader i resultat och därmed ge uppslag till alternativa sätt att organisera och styra sjukhussektorn. Sverige ligger väl till i medicinska resultat, men samtidigt står vården inför flera utmaningar. Sverige har en sjukhustung struktur där vårdens resurser koncentrerats till sjukhusen, medan primärvården står för en mindre andel. Samtidigt finns tecken på att produktiviteten vid svenska sjukhus är lägre än i andra jämförbara länder och många får vänta på vård.

Vid seminariet medverkade bland annat Ella Bohlin och gav en politisk analys av rapporten.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Julavslutning med förtroendevalda för Region Stockholm! #jul #regionstockholm ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba Busch Thor har högst förtroende av alla partiledare. Enligt sammanvägda mätningar är KD dubbelt så stora som den här tiden förra mandatperioden. KD satsar stort på vård och trygghet, områden som regeringen uppenbart misslyckats på. Det är alldeles säkert en del av förklaringen.

Dagens resultat är vårt näst bästa i SCB på sexton år och över vårt resultat i det senaste riksdagsvalet.

Läs hela undersökningen här:
kd.nu/scbnov19

Gå med i KD! Vi behöver fler som dig. Tillsammans återupprättar vi ett Sverige att lita på.

KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

Enligt en färsk undersökning från Sifo har vår partiledare Ebba Busch Thor högst förtroende av alla partiledare. Tio procentenheter högre än statsministern, som rasat sedan förra mätningen. KD satsar stort på vård och trygghet, områden som regeringen uppenbart misslyckats på. Det är alldeles säkert en del av förklaringen.

Läs hela undersökningen här:
www.expressen.se/nyheter/lofvens-tuffa-host-fortroendet-stortdyker/

Gå med i KD! Vi behöver fler som dig. Tillsammans återupprättar vi ett Sverige att lita på.

KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

CYBER MONDAY!
DUBBLA STORLEKEN - HALVA PRISET

På fyra år har KD mer än dubblat vårt väljarstöd enligt de sammanvägda undersökningarna på pollofpolls.se. Det firar vi med halva priset på medlemskap i KD hela måndagen.

Vårdköerna skenar och polisbristen är alarmerande, kommuner och regioner går på knäna. Gå med i KD så hjälps vi åt att återskapa ett Sverige att lita på.

Använd rabattkoden: CM2019 (Gäller måndag 2 december 2019)

KD.nu/blimedlem

Medlemsavgiften gäller för hela 2020, dessutom bjuder vi på medlemskapet i december 2019. Ordinarie pris är 150 kr/år.
... See MoreSee Less

View on Facebook

BLACK FRIDAY! 50% PÅ MEDLEMSAVGIFTEN I KD!

Vårdköerna skenar och polisbristen är alarmerande, kommuner och regioner går på knäna då januaripartierna inte satsade på välfärden. Men allt är inte svart. Under Black Friday kan du bli medlem i KD till halva priset och sedan hjälps vi åt att återskapa ett Sverige att lita på.

Använd rabattkoden: BF2019 (Gäller tom 1 december 2019)

KD.nu/blimedlem

Medlemsavgiften gäller för hela 2020, dessutom bjuder vi på medlemskapet i december 2019. Ordinarie pris är 150 kr/år.

Under 2019 har fler valt att bli medlem i KD än någonsin tidigare. Drygt 5000 personer gick med i KD och stödjer därmed aktivt Sveriges tydligaste och populäraste partiledare Ebba Busch Thor. Passa på du också. Det behövs fler som dig i politiken.
... See MoreSee Less

View on Facebook

SVERIGES KOMMUNER OCH REGIONER HÅLLER KONGRESS I LINKÖPING

Sammanlagt 7 delegater från Stockholmsregionen är på plats för kongressen som äger rum 27-28 november. Ett viktigt demokratiskt uppdrag vi som lokala och regionala politiker har att påverka utvecklingen för den lokala och regionala nivån. Det är i kommuner och regioner som vi säkrar och utvecklar välfärdens verksamheter. Det är tuffa år framöver för hela kommunsektorn – men då krävs det mod att våga prioritera välfärdens viktigaste uppgifter, trygghet, vård- och omsorg och skola. Det handlar om att ställa om och våga säga nej till det som inte är prioriterat.

Kristdemokraterna har lagt två motioner, bland annat om att motverka ofrivillig ensamhet. SKR måste göra kampen mot ofrivillig ensamhet till en gemensamt hög prioriterad uppgifter säger Ella Bohlin, vice gruppledare för Kristdemokraterna. Ensamheten är en av vår tids stora samhällsproblem med oerhört stort lidande. Det krävs ett brett politiskt initiativ för att mota ensamheten.

I bilden syns KD Stockholms stad och läns ombud:
Fredrik Wallén, Karl Henriksson, Ella Bohlin, Erik Slottner, Maria Fäth, Sivert Åkerljung och David Winderdal.
... See MoreSee Less

View on Facebook

 

  • Följ oss på sociala medier: