Idag invigdes Svalövs och Kågeröds stationer

Idag invigdes två nya Pågatågsstationer, nämligen stationerna i Svalöv och Kågeröd. Därmed kan persontrafiken sätta igång på Söderåsbanan redan i morgon. Aase Jönsson som är vårt KD-kommunalråd var med på invigningståget tillsammans med en rad andra förtroendevalda och tjänstemän.

Karl-Erik Karlsson, sekreterare för Svalövs lokalavdelning samtalade med vår ordförande Frank Urban Johansson medan vi väntade på att invigningståget skulle anlända.

Och här kommer invigningståget.

Här ser vi Aase Jönsson (KD) till höger tillsammans med Angelie Fröjd (M) och Anna Berg von Linde (M).

Angelie och Aase höll bandet medan ordföranden för samhällsbyggnadsnämnden Stefan Pettersson (M) invigningstalade och klippte bandet.

I Kågeröd var det kommunfullmäktiges ordförande Ingrid Ekström (SD) som invigningstalade och klippte bandet.

Här står Aase Jönsson framför den nya Kågerödsskylten på den nyinvigda stationen och väntar på att stiga på invigningståget som ska fortsätta mot den nya stationen i Billesholm och så slutligen Åstorp.

Åke Jonsson, vice ordf. för KD Svalöv och ledamot av samhällsbyggnadsnämnden, är också mycket glad över att det numera går att åka tåg ända hit. Det finns i och med dagens invigning inte mindre än 5 järnvägsstationer i Svalövs kommun, nämligen de nyinvigda stationerna i Kågeröd och Svalöv, men också stationerna i Teckomatorp, Billeberga och Tågarp.