• Vi har ett resultat!

  En spännande valrörelse är avslutad. Vi har ett preliminärt resultat. På onsdag har vi ett slutligt resultat. Och på fredag eller måndag vet vi kryssen- vilka som blir folkvalda.

  Det resultat som nu är känt ger Kristdemokraterna 6,5% / 3 mandat i kommunen. Hela Alliansen har 19 mandat tillsammans. För att få majoritet krävs 21 mandat. Rent teoretiskt kan M+S få det och även S+MP+C+L+KD. M säger nej och L säger nej så dessa alternativ existerar ej oavsett vad andra partier svarar. Andra alternativ anses också orimliga.

  Nu krävs en ordentlig djupanalys och sedan beslut för att kommunen ska ledas!

  I riksdagen kan t.ex Moderaterna själva bilda regering och få hoppande stöd av övriga partier. Lite liknande Norges tillämpning.

  ”Ni måste prata med SD” eller ”sluta mobba SD” är vanliga kommentarer. Sådana kommentarer har jag aldrig tidigare fått om VPK eller numer V. SD lever gott på offerkofta-rollen trots sin farliga särart.

  En liten pojke i tio års åldern kom fram till mig i valstugan. -Om SD vinner valet kommer min pappa att tvingas lämna Sverige då? Jag väntade en aning med svaret och sa nej det tror jag inte. Men inom mig led jag av frågan. Hur har det blivit så? Hur kan goda vänner jag känner ge sitt stöd till det?

  Nu är valet över och landet ska ledas. Det måste vi klara av!