Vad är trygghet för dig?

Botkyrka ska vara en trygg kommun att växa upp och leva i, och där människor vågar röra sig fritt. För oss kristdemokrater handlar trygghetsarbete om många olika saker, både omedelbara och långsiktiga brottsförebyggande insatser. Tillsammans skapar vi ett tryggt samhälle med sammanhållning.

läs mer nedan om våra förslag

Läs mer

Vi sätter äldrefrågor på agendan!

Det finns ingen åldersgräns som upphäver rätten att bestämma över sin vardag. För oss kristdemokrater är det självklart att man som äldre ska ha inflytande över sin vardag, var man vill bo och över vilka omsorgsinsatser som ges, oavsett i vilken kommun man bor. Man ska också kunna klara sig bra på sin pension och leva ett gott liv även som senior.

Läs nedan om våra konkreta förslag.

Läs mer

Nej till kvoterad föräldraförsäkring!

Det finns få frågor där skillnaden är så stor mellan det eliten tycker och det vanligt folk. En sådan fråga är föräldraförsäkringen. Det är också en fråga där vissa partier struntar blankt i vad folk tycker. Hur kan det komma sig? Den vanligaste uppfattningen är att folk helt enkelt tycker fel. Att människor inte förstår sitt eget bästa. Läs mer nedan om vad Caroline Szyber (KD), riksdagsledamot, familjepolitisk talesperson och Stefan Dayne (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Botkyrka anser i frågan.

Läs mer

Vi vill se mer valfrihet för familjer!

Familjen är en hjärtefråga för oss Kristdemokrater. Det är den viktigaste gemenskapen och den grund som samhället står på. Barn som växer upp i trygga familjer får goda förutsättningar att klara livets utmaningar. Politiken ska därför stödja familjerna och föräldrarna, inte styra.

Läs nedan om våra konkreta förslag.

Läs mer