Ebba och Andreas föreslås toppa KD:s riksdagslista

  • Ebba Busch Thor och Andreas Carlson föreslås toppa Kristdemokraternas riksdagslista i Jönköpings län

  • Idag presenterar nomineringskommitténs sitt förslag till riksdagslista för Kristdemokraterna i Jönköpings län. Partiledare Ebba Busch Thor föreslås som nr 1 på listan följt av Andreas Carlson (riksdagsledamot), Lars Adaktusson (europaparlamentariker) och Acko Ankarberg Johansson (partisekreterare).
  • – Jag är väldigt tacksam och inspirerad över att Jönköpingsdistriktet valt att ha med mig högst på sin riksdagslista. Från den här valkretsen kom en gång Alf Svensson, Göran Hägglund och Maria Larsson. Jag hoppas kunna möta många väljare i länet innan valdagen och berätta om vad kristdemokraterna vill göra för att stoppa välfärdssveket inom vården och omsorgen och återupprätta välfärdslöftet, säger Ebba Busch Thor, Uppsala.
  • – Jag känner mig taggad för att fortsätta driva kristdemokratisk politik och frågor som är viktiga för Jönköpings län i riksdagen ytterligare en mandatperiod. När otryggheten ökar behövs Kristdemokraterna och de värderingar vi står för mer än någonsin i svensk politik. Jag är tacksam för förtroendet och vill nu söka väljarnas stöd i valet nästa år. För egen del vill jag bidra till att vi ökar med minst ett mandat från Jönköpings län och får mer inflytande för en politik som vill byta ut regeringens välfärdssvek mot ett kristdemokratiskt välfärdslöfte, Andreas Carlson, Mullsjö.
  • Riksdagslistan fastställs på partiets extra årsmöte lördagen den 25 november i Jönköping.