Ebba och Andreas föreslås toppa KD:s riksdagslista

  • Ebba Busch Thor och Andreas Carlson föreslås toppa Kristdemokraternas riksdagslista i Jönköpings län

  • Idag presenterar nomineringskommitténs sitt förslag till riksdagslista för Kristdemokraterna i Jönköpings län. Partiledare Ebba Busch Thor föreslås som nr 1 på listan följt av Andreas Carlson (riksdagsledamot), Lars Adaktusson (europaparlamentariker) och Acko Ankarberg Johansson (partisekreterare).
  • – Jag är väldigt tacksam och inspirerad över att Jönköpingsdistriktet valt att ha med mig högst på sin riksdagslista. Från den här valkretsen kom en gång Alf Svensson, Göran Hägglund och Maria Larsson. Jag hoppas kunna möta många väljare i länet innan valdagen och berätta om vad kristdemokraterna vill göra för att stoppa välfärdssveket inom vården och omsorgen och återupprätta välfärdslöftet, säger Ebba Busch Thor, Uppsala.
  • – Jag känner mig taggad för att fortsätta driva kristdemokratisk politik och frågor som är viktiga för Jönköpings län i riksdagen ytterligare en mandatperiod. När otryggheten ökar behövs Kristdemokraterna och de värderingar vi står för mer än någonsin i svensk politik. Jag är tacksam för förtroendet och vill nu söka väljarnas stöd i valet nästa år. För egen del vill jag bidra till att vi ökar med minst ett mandat från Jönköpings län och får mer inflytande för en politik som vill byta ut regeringens välfärdssvek mot ett kristdemokratiskt välfärdslöfte, Andreas Carlson, Mullsjö.
  • Riksdagslistan fastställs på partiets extra årsmöte lördagen den 25 november i Jönköping.

 

 

Nominera inför valet 2018

Vill du vara med och forma Habos framtid.
Delar du våra värderingar är du välkommen
att tillsammans med oss arbeta för en bra skola,
äldreomsorg och integration.
föreslå namn som vi kan kontakta som vill vara med
på vår valsedel i Habo.

skriv in så många namn du vill.
Gå in på bif. länk. Nominera här

 

 

 

 

Återupprätta välfärdslöftet.

Kristdemokraterna vill återupprätta välfärdslöftet. Idag presenterar vi ”Välfärdslöftet – en budget för vård, omsorg och trygghet”. I vårt förslag till budget höjs anslagen till sjukhusvården, primärvården och äldreomsorgen kraftigt. Våra reformer syftar till att skapa drivkrafter och möjligheter för kommuner och landsting att förbättra vården och omsorgen samt korta köerna genom fler platser på sjukhus och vårdboenden. Vi vill också påbörja en stor reform där staten tar huvudansvar för sjukvården.

Kristdemokraterna vill återupprätta välfärdslöftet till våra pensionärer genom en mycket stor skattesänkning som omedelbart avskaffar skillnaden i beskattning mellan pensionärer och löntagare och därtill ett kraftigt förbättrat bostadstillägg. För seniorer som vill jobba återställs socialdemokraternas skattehöjningar och jobbskatten sänks. Våra äldre behövs på arbetsmarknaden!

Regeringen genomför stora, dyra och ofokuserade reformer i en högkonjunktur. Det är en riskabel politik. Kristdemokraterna är mer rädd om skattebetalarnas och statens plånböcker och föreslår en budget som är tio miljarder kronor stramare varje år.

Vi föreslår skattesänkningar som uppmuntrar till jobb eller som riktar sig till barnfamiljer och pensionärer som halkat efter. Våra satsningar är helt inriktade på områden där den centrala välfärden idag brister.

Kristdemokraterna lovar inte allt till alla. Men vi lovar att prioritera vårt välfärdslöfte.

Jakob Forssmed om regeringens budget: Förlorade år

  • Vårdköerna växer och bristen på äldreomsorgsplatser tilltar, tudelningen på arbetsmarknaden fortsätter öka och pensionärerna har ingen stark röst vid regeringsbordet. Budgeten saknar viktiga reformer som bygger Sverige starkare framåt. Vi ser förlorade år för Sverige. Det är ett välfärdssvek. Vi Kristdemokrater vill återupprätta välfärdslöftet, säger Jakob Forssmed. Läs mer om det här.

Väljarbarometer september

Väljarbaometern september
Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 2 066 intervjuer under perioden 1-6 september, 2017 och är genomförd som en webbundersökning. Frågan som ställdes var: Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?

Jacob Forssmed i Habo

En dag tillsammans med Jacob Forssmed i Habo. Först lunch och diskussion med Industriklubben och Företagarna i Habo på Lustfyllt. Därefter besök på Fagerhults belysning med guidad tur på fabriken av Daniel Gothammar. Många frågor lyftes som vi tar med oss på nationell och lokalnivå. Företagandet och företagen i Habo satte ett mycket positivt avtryck! i Habo.

Jenny fick vitsippspriset 2017

Härlig dag att få överlämna vitsippspriset till Jenny Lilja. En tjej som gör så stor skillnad för många ungdomar på ”mötesplats Habo.”
Motivering:
Jenny Lilja har med ett otroligt engagemang stort hjärta och brinnande intresse arbetat med integration i Habo bland nyanlända och ensamkommande barn. Hon har tillgodosett behov och skapat trygghet. Genom sitt eget engagemang har hon skapat engagemang hos andra. Jenny har stått upp för människors lika värde.