Olycksdrabbad väg finns inte med i åtgärdsplan: ”195:an behöver åtgärdas snarast.

En otroligt intressant fredag tillsammans med Magnus Jacobsson (KD) 2:e vice ordförande i riksdagens trafikutskott. Besök på G. Claessons Transport AB där Christer Claesson tog emot oss och Omnibusslinjen Habo Hjo där vi träffade familjen Carlstein. Transportnäringens utmaningar diskuterades.
På eftermiddagen lades fokus på den hårt trafikerade och olycksdrabbade väg 195. Givande samtal med räddningstjänsten, NTF och KD:s representant i TIM-nämnden Arnold Carlsson. För KD i Habo tillsammans med Alliansen är detta en högst prioriterad fråga.

Bygg om och bredda 195:an

 

Jan Lenhammar, vår ordförande i Habo

HÄR PRESENTERAR SIG VÅR NYA
PARTIAVDELNINGSORDFÖRANDE:

Bor i Habo sedan 1979.
Vem är jag?
Jag är egenföretagare, utbildad programmerare och arbetar med industriautomation. Uppvuxen i Västervik, bor tillsammans med min fru, två katter och en herrans massa akvariefiskar. Våra tre barn, alla tjejer, har flyttat ut och lever sina egna liv. Har även begåvats med ett barnbarn, en liten Maya.
På fritiden kan ni hitta mig ute i skogen på nån orienteringstävling, ja om jag inte är skadad, vilket händer då och då. Ibland går jag ner till min källare och bygger på min tåganläggning, den är som samhället i verkligheten, vill aldrig bli färdig.
Politik
Det var en tillfällighet att jag hamnade i politiken, och i rätt parti. Jag känner att jag vill vara med och påverka samhället. Jag måste säga att det är för mig som en helt ny värld. Men oerhört kul att få vara med.
I Habo sitter jag som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige samt som ordinarie ledamot i byggnadsnämnden.
Jag har kanske inte gjort några större avtryck än, men det blev lite kalabalik då jag skulle väljas in som 2:e vice i fullmäktige. Lokalpressen skrev lite om det.
I byggnadsnämnden har jag fått argumentera för mina förslag till beslut, ibland har övriga gått på min linje, ibland inte.
Jag är intresserad av energi-, industri-, kommunikationsfrågor. Men även rättvisefrågor. En frågeställning som på sitt sätt är en kombination av föregående är just fenomenet ”Mobilt Bank-ID” där hela infrastrukturen i samhället måste fungera samtidigt som ansvaret läggs på den enskilde att skaffa både kunskap och prylar, annars kommer du inte åt dina egna besparingar.
Något mer? -> Hur gammal jag är?
Tja, jag brukar säga att ålder och pengar på banken är bara siffror på ett papper.
Bli medlem i KD du också!

Vitsippspriset 2020

Kristdemokraterna i Habo delade ut Vitsippspriset 2020 till Coronahjälpen i Habo. Värdiga mottagare och ett exempel på vad det civila samhället kan bidra med 2020

 

Årsmöte 17 februari

Kristdemokraterna i Habo har årsmöte 17 feb. kl. 18.00
Riksdagsledamot Acko Ankarberg Johansson kommer att besöka flera verksamheter inom sociala områden tillsammans med Hans Jarstig kommunalråd. Acko är ordf.i socialutskottet.i riksdagen och kommer också att medverka vid årsmötet.
Årsmötet är förlagt till Dream logistics Habo som är ett framgångsrikt och snabbväxande företag i Habo.

Välkomna alla nya medlemmar!

Kristdemokraterna växer. Även i Habo med många nya medlemmar. Välkommen du också. Ett bra sätt att bekanta sig med vår lokala politik är att komma till vårt årsmöte 12 feb, kl 18.00 i Missionskyrkan Habo.
Där får du träffa David Lega och många Kristdemokrater.
Välkommen.