Christian Carlsson (KDU) – ett gott samhälle byggs underifrån

Årsmötet den 22 januari gästades av Kristdemokratiska Ungdomsförbundets relativt nye ordförande Christian Carlsson. Att han valde just Kd har en koppling till Hammarö. Det var Hammarösonen Charlie Weimers som kom till Christians skola 2002 och väckte hans intresse. De avgörande frågorna för Christian var bl.a. synen på familjen, att ett gott samhälle byggs underifrån genom att satsa på trygga familjer. Han motiverades även av att skapa ett annat samhälle där inte människor och företag hålls tillbaka, så som han upplever att det görs när S får styra.

Christian är jurist. Han är kunnig och engagerad i frågor om rättssamhället. KDU framhåller vikten av rättvisa straff med höjda minimistraff särskilt för vålds- och sexualbrott. Kd är det parti som satsar mest på polisen i budgeten med 2600 fler tjänster. Ungdomsförbundet fyrdubblar det och säger att det behövs 10 000 nya poliser.

KDU är just nu aktuella med kampanjen ”Varken feminist eller islamist” som pekar på att jämställdheten hotas från flera håll, både vänsterfeminism och islamism och hederskultur är hot mot verklig jämställdhet.

Att Christian har ett hästintresse är mer okänt. Det kommer från tiden som beriden högvakt under militärtjänsten. Ett passande intresse när han var på besök i en av sveriges mest hästtäta kommuner. Tack för besöket!

 


Ebba Busch besökte Stora torget


Läs mer

Personpresentationer för KD Hammarö


Läs mer

Mathias Wiker


Läs mer

Maria Lloyd


Läs mer

Petra Weström


Läs mer

Kenth Carlsson


Läs mer

KD Hammarö – Valsedel 2022


Läs mer

Med hjärta för Hammarö – lokalt valprogram


Läs mer

Samverka mer med föreningslivet. Inför IOP!


Läs mer

Närvårdsplatser på Hammarö


Läs mer

Vitsippspriset 2021 tilldelas Therese Weng


Läs mer

Nya Götetorpsskolan klar!


Läs mer

Du är välkommen!


Läs mer

Skatten kan återställas med 50 öre redan 2022


Läs mer

Tillsammans kan vi!


Läs mer

Vitsippspriset 2020 går till Anna Persson


Läs mer