Du får ett badhus på köpet! – Hur oseriös får man bli?

Skollokaler

Vad är en folkomröstning? Det är medborgarnas möjlighet att få säga sin mening i en specifik fråga när de upplever att de folkvalda politikerna inte går i takt med väljarna.

När majoriteten lutar sin argumentation mot högst osäkra beräkningar som dessutom förutsätter specifika lösningar för skollokaler som inte alls är behandlade eller utredda, då välter man över ett ansvar för kommunekonomin som medborgarna inte bett om. De har bett om att få säga sin mening i frågan om ett eller två högstadier, inget annat.

När dessutom ledande partiföreträdare för majoriteten börjar utlova ”badhus på köpet” om man röstar på alternativ 1, då har de verkligen tappat greppet på vad folkomröstningen handlar om. Då kan de lika gärna avgå, för då har de samtidigt bett medborgarna att balansera och prioritera olika investeringar i kommunen mot varandra, det vill säga att göra det jobb de själva valts till på 4 år.

Alla vi som sitter i kommunfullmäktige har fått ett förtroende av medborgarna för en mandatperiod för att ta ansvar för kommunen. Det mandatet ska förvaltas på bästa sätt, för alla medborgares bästa, med grund i det valprogram man presenterade inför valet. Allt som beslutas ska vara lagligt, lämpligt och finansierat.

Att använda så fula argument som ”Badhus på köpet” visar bara att man inte förstått vad ens uppdrag handlar om, eller vad folkomröstningen ska svara på. Vill majoriteten avgå för att jobbet är för svårt, så går det bra direkt. Annars är det 9:e september 2018 som bör vara sista dag för S+V+C. En mer dysfunktionell majoritet har jag aldrig sett.

I skolfrågan har de inte ens en gemensam linje, inget av de tre partierna uttalar att de stöder Alternativ 1 enligt artikel i Värmlands Folkblad den 14 nov. Men alla stöder de ”storskolan”.  Vad är det för nåt de vill ändra på som de inte talar om? Det är en sådan cirkus och dolda agendor hos dessa tre partier att det inte liknar något. Det enda du kan vara säker på när du röstar på de partierna, är att du inte kan vara säker på något.

Kristdemokraterna har tillsammans med oppositionen sagt att vi vill ha en jämn fördelning av lagom stora F-6 skolor på ön och att vi vill ha 2 högstadier. Det är en strategi som varit framgångsrik på Hammarö tidigare och som kan vara det i många år framåt. En jämn fördelning av flera F-6 skolor för att små barn ska ha nära till skolan. Vi tror att två högstadier på ca 400 elever är en väldigt lagom storlek. Exakt hur den lösningen ser ut för varje elev kan vi inte svara på idag, för det är majoriteten som beställer utredningar och har kommunhusets resurser till sitt förfogande (ett tag till). Men nu vet du i alla fall vår övergripande inriktning som vi kommer jobba efter utifrån det mandat vi får från medborgarna.

Hälsningar
Mattias Joelsson, Gruppledare KD, Hammarö


Personpresentationer för KD Hammarö


Läs mer

Mathias Wiker


Läs mer

Maria Lloyd


Läs mer

Petra Weström


Läs mer

Kenth Carlsson


Läs mer

KD Hammarö – Valsedel 2022


Läs mer

Med hjärta för Hammarö – lokalt valprogram


Läs mer

Samverka mer med föreningslivet. Inför IOP!


Läs mer

Närvårdsplatser på Hammarö


Läs mer

Vitsippspriset 2021 tilldelas Therese Weng


Läs mer

Nya Götetorpsskolan klar!


Läs mer

Du är välkommen!


Läs mer

Skatten kan återställas med 50 öre redan 2022


Läs mer

Tillsammans kan vi!


Läs mer

Vitsippspriset 2020 går till Anna Persson


Läs mer

Nolgårds förskola behålls!


Läs mer