• Nytt Alliansstyre i Järfälla!

  Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet blev det största politiska blocket efter valet och kommer efter kommunfullmäktige den 15 oktober att ta över det politiska styret i Järfälla kommun.

  – Efter valet bildar Alliansen det största blocket i kommunfullmäktige och jag ser att vi har goda chanser att kunna få igenom vår politik även om vi inte har egen majoritet. Om Socialdemokraterna försöker stoppa oss genom att ta stöd från Sverigedemokraterna så får de ta ansvaret för att försöka styra kommunen med deras stöd, säger Emma Feldman, gruppledare Moderaterna i Järfälla.

  Med Alliansen vid rodret för Järfälla kommun kommer fokus att ligga på Järfällaborna. Ökad trygghet, bättre skolor, förbättrad omsorg, idrott, kultur och att få fler i arbete. Järfälla ska åter bli en plats man vill bo kvar i, där man kan känna sig trygg och där man vet att eleverna får en bra utbildning, där äldre får den omsorg de behöver och där förutsättningarna för att få ett arbete finns.

  Alliansen är enig om att sänka byggtakten i kommunen till rimliga nivåer som kommunen klarar av utan att kvalitén på andra verksamheter försämras.

  – Alliansen är den politiska kraft som behövs för att reda upp i kommunens ekonomiska situation och för att se till att kommunens skattepengar återigen börjar användas till att förbättra vardagen och tryggheten för Järfällaborna. Det kommer att bli ett hårt arbete men vi tror att vi är de partier som behövs för detta, säger Emma Feldman, gruppledare för Moderaterna.

  – Nu får vi möjligheten att åter fokusera på att förbättra skolor, idrotten och tryggheten i Järfälla. Vi kommer också se till att byggtakten i kommunen blir mer sansad så att invånarna vill bo kvar i Järfälla, säger Nikoletta Jozsa, gruppledare för Liberalerna.

  -Vi kommer att säkerställa kvalitén inom äldreomsorgen genom att inrätta en äldrenämnd som helt kan fokusera på de äldres behov i kommunen. Samtidigt ska vi se till att fler ungdomar ges möjligheten att ha en kreativ fritid bland annat genom att införa en kulturpeng- och fritidscheck, säger Lennart Nilsson, gruppledare för Kristdemokraterna.

  – Fler Järfällabor behöver komma i arbete och utanförskapet måste minska. Vi kommer att införa ett särskilt utskott direkt under kommunstyrelsen för att bryta utanförskapet i våra utsatta områden. När fler kan komma ut på arbetsmarknaden ökar tryggheten och bidragsberoendet minskar, säger Aphram Melki, gruppledare för Centerpartiet.

  På kommunfullmäktiges möte den 15:e oktober väljs en ny kommunstyrelse och nya kommunalråd för Järfälla. Förändringen i kommunens olika nämnder sker den 1 januari 2019 men redan nu börjar Alliansen sitt arbete med vända utvecklingen i kommunen bland annat genom att förbereda budgeten inför 2019.

  Läs mer i artiklarna:

  https://www.stockholmdirekt.se/…/reprjk!oXlDpCxADVQygJL4LR…/

  https://mitti.se/nyheter/vill-jarfalla-forandring/…