• Behcet Barsom invald i Kristdemokraternas partistyrelse

    Behcet Barsom-010web

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kristdemokraterna höll idag extra riksting i Stockholm för att välja ny partiledare och partistyrelse. Där valdes Ebba Busch-Thor enhälligt till ny partiledare och Behcet Barsom valdes till distriktets glädje in som ersättare i partistyrelsen, och blir därmed länets andra representant i partistyrelsen.

    Barsom har en lång erfarenhet av kommunpolitik, han arbetar idag som politisk sekreterare för partiet i Örebro kommun, och är bland annat grundare till det lyckade konstprojektet Open Art.

    – Det är ett hedersuppdrag att väljas in i partistyrelsen. Jag hoppas att jag med mina erfarenheter och bakgrund kan sätta prägel på partistyrelsens arbete, säger Behcet.

    I samband med extra rikstinget avgick Ewa Sundkvist, distriktsordförande för Kristdemokraterna i länet, från partistyrelsen efter åtta år.

    – Det känns tryggt att sluta med Behcet som nyinvald. Jag har känt Behcet länge, han är en mycket kompetent person som har stort förtroende, både inom partiet, inom politiken och hos medborgarna. Jag är säker på att han kommer göra ett bra jobb i partistyrelsen, säger Ewa Sundkvist.

    Utöver Barsom har även Sigvard Sundkvist i rollen som vice ordförande i Seniorförbundets styrelse en ersättarplats i partistyrelsen.