• Attefallhus i fokus när Attefall drog fullt hus

  attefall mars

  Sollentuna kommun arrangerar med jämna mellanrum företagarlunch då en gästtalare är inbjuden. Den 19 mars var Kristdemokraternas bostadsminister Stefan Attefall gäst och talade på temat ”Regeringens åtgärder för ett ökat bostadsbyggande.

  En rekordstor publik lyssnade och gavs sedan tillfälle att ställa frågor. Mest intresse rönte regeringens förslag om att förenkla byggandet för enskilda villaägare.

  I korthet går detta ut på att en villaägare ska få bygga ett 25 kvadratmeter stort hus på sin tomt utan att söka bygglov. Man får dessutom bygga ut sin fastighet med 15 kvadratmeter utan bygglov och öppna två takkupor. Allt utan att belasta den kommunala beslutsapparaten och söka om bygglov.

  Stefan Attefall gjorde sedan ett besök hos snickaren Sören Isaksson som har väntat på att få bygga en 25 kvadratmeter stor stuga på sin tomt. I första hand för att ha sitt kontor där, men även på sikt eventuellt kunna hyra ut den till en studerande.

  – Det här är ett mycket bra förslag som ger oss valmöjligheter, säger han.

   

  På bilden, från vänster: Douglas Lithborn (M), Anna-Lena Johansson (FP), bostadsminister Stefan Attefall (KD), Katarina Kämpe (Kommundirektör) och Magnus Ramstrand (KD).