• Nominerad till ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

    I kväll, i samband med distriktsstämma med julbord,  presenterade Kristdemokraterna sina nomineringar inför valen till nämnder och styrelser som Kommunfullmäktige ska göra nu på torsdag. Jag känner mig oerhört glad och stolt över att bli nominerad till ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden och styrelseledamot i Stiftelsen folkets park!

    Miljö- och stadsbyggnadsnämnden har ansvar för många intressanta och viktiga områden som tillstånd och tillsyn inom miljö, byggande och livsmedel, räddningstjänst, kartor, strandskydd, fysisk planering med mera. Det är två välskötta förvaltningar (Miljö- och stadsbyggnadskontoret och Räddningstjänsten) med hög kompetens inom många olika områden. Det var här jag började min politiska bana i Värnamo kommun och det känns spännande att komma tillbaka igen och få ansvaret för denna centrala kommunala verksamhet.

    En av de viktigaste frågorna som jag vill ta tag i är översiktsplanen. Den har inte uppdaterats på länge, så det är hög tid att ta fram en ny nu. Värnamo är en växande kommun och det får inte hända att utvecklingen bromsas för att vi politiker inte är beredda med planering för exempelvis näringsverksamheter som vill växa eller etablera sig i kommunen. Vidare så har Räddningstjänsten fått ett stort sparbeting från Kommunfullmäktige som vi måste lösa på något sätt.

    Jag har även blivit nominerad till ledamot i styrelsen för Stiftelsen folkets park. Folkparken i Värnamo är en charmerande liten hundraåring med stora möjligheter. Hela sommaren erbjuder den kultur, aktivitet och rekreation och den kommer att fortsätta ha en viktig roll i den nya helhet som planeras för området.

    Nu återstår bara att se vad Kommunfullmäktige beslutar på torsdag. Om de följer Kristdemokraternas förslag är jag beredd att ta på mig dessa uppdrag med glädje.