Chefredaktör: Därför lämnar jag M för KD

Dagens samhälle skriver: Jessica Schedvin är chefredaktör för politiksajten Makthavare.se och borgerlig debattör.
Chefredaktör: Därför lämnar jag M för KD
Moderaterna. Sverige behöver en stark borgerlighet! Endast en stark opposition kan göra skillnad i det politiska läge som Sverige i dag befinner sig i. En stark allians där idéer är välkomna kan utveckla och förstärka svensk borgerlighet och vinna valet 2018. Där spelar Kristdemokraterna en nyckelroll och det vill jag stödja http://www.dagenssamhalle.se/debatt/chefredaktoer-daerfoer-laemnar-jag-m-foer-kd-26459

Under flera års tid har jag haft en längtan efter en borgerlighet. Det har funnits ett tomrum i den borgerliga idédebatt som så mycket väl behövs för att skapa ett starkt ledarskap inför den kommande valrörelsen. Jag upplever att den diskussionen inte förekommer inom Moderaterna.

Därför är jag beredd att stödja den part inom Alliansen som tar idéer på allvar. All kraft för en samlad allians behöver och den kraften som finns behöver tas på allvar. Genom en politisk utveckling och en vilja att tänja och utveckla politiska gränsen kommer resultat att ske. Men detta kräver mod.

Kristdemokraterna är ett modigt parti, ett kaxigt parti. Sverige behöver kaxighet, några som vågar ifrågasätta hur verkligheten egentligen ser ut. Det vill jag stötta med mitt nya medlemskap.

Välkommen till KD du med !