• Födelsedag på valarbetarutbildning

    Livet som politiker kan vara hårt ibland. Som i dag till exempel. Det är min födelsedag och den ska jag tillbringa på valarbetarutbildning. Tidigt på morgonen åkte vi för att hinna fram till Göteborg i tid.

    Utbildningen handlade mycket om att förbereda sig inför alla möten med väljare under detta supervalår. Ett par av de mest intressanta passen handlade om Politik och strategi och Från minus till plus. Under det senare passet så handlade det mycket om olika missuppfattningar som finns om oss kristdemokrater och hur man kan bemöta dem.

    En av de vanligare handlar om att vi bara sänker skatter och skär ner i välfärden, vilket självklart inte är sant. Det är tvärtom så att under Alliansens regeringstid har skatteintäkterna ökat och det har även resurserna till välfärden.

    Var det så dumt sätt att fira sin födelsedag på då? Nej, är man bara det minsta intresserad av politik så var det ett helt ok sätt! 🙂

    På vägen hem läste jag DN på mobilen och de hade en artikel som bekräftade just detta med skattesänkningar kontra välfärd. Jag lånar deras diagram för att visa (klicka på bilden så blir den större):

    Läs mer om valarbetarutbildningen och vårkampanjen som startade samma dag på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo:
    [Valutbildning och kampanjstart]