• På skolinformation

    Hur firar man Valborgsmässoafton bäst? Med att delta i en skolinformation förstås! När jag var yngre brukade jag ofta vara med på skolinformationer, oftast i klassrum, men nu är det länge sedan. Därför blev jag extra glad när Carl Cunningham, ombudsman för KDU i Jönköpings län, ringde upp mig för ett tag sedan och frågade om jag kunde vara med en dag på Finnvedens gymnasium här i Värnamo.

    Upplägget var ambitiöst – presentation av partiet med frågor och debatt efter det i en miniaula med två till tre klasser under 60-80 minuter. Jag tycker att jag och mina allianskollegor Anton Eriksson (MUF) och Eric Luth (CUF) stod oss väl gentemot oppositionens Björn Dahlbäck (S) och Johan Nissinen (SD). Det viktigaste är naturligtvis ändå att eleverna fick en bra genomgång av de olika partierna och möjlighet att ställa sina egna frågor.

    Efter ett av passen kom det fram några elever som ville veta varför vi heter Kristdemokraterna. Då förklarade jag att vi bygger på en kristen värdegrund och utifrån det formar vi en politik där människovärdet är det viktigaste och att ge barn och unga så bra uppväxtvillkor som möjligt är den bästa vägen till det målet. De sade att de kommer att rösta på Kristdemokraterna. 😀