• Grattis Folkets park 100 år!

    När Värnamo Folkets park fyllde 100 år sken solen från en klarblå himmel. Lyran spelade, jubileumstalaren inspirerade, Mumindalen roade och The Compleatles med Karl Martindahl var asbra! Synd bara att regnet skrämde bort publiken när de spelade…

    Det var mycket som hände under Folkparkens jubileumsdag, framför allt för barnen. Någon hade ställt dit en T-Ford tillverkad 1914. Ja, det var en stämning av både 100-årsfirande och framtidstro i luften.

    På kvällen var det jubileumsfest i rotundan med god mat, glatt mingel, välvilliga lyckönskningar och Värnamos svängigaste och galnaste coverband Gallneby & Lundqvist på scen.

    Kommunfullmäktiges ordförande Christer Fjordevik (KD) och Värnamo arbetarekommuns ordförande Björn Dahlbäck (S) lade an ett historiskt och ideologiskt folkrörelseperspektiv i sina inspirerande tal. Mest förvirrad var nog Svante Olson (V) som framförde sin önskan:

    – Jag hoppas att folkpartiet får leva vidare ytterligare många hundra år!
    😉

    En sådan här dag är det inte utan att jag känner mig lite stolt över att få representera Värnamo kommun i styrelsen för livaktiga Stiftelsen Folkets Park.