• Hägglund gör ett modigt och viktigt inspel

    I dag gjorde Göran Hägglund något modigt – han dristade sig till att föreslå förändringar i integrationspolitiken. Var och en som gör det löper risken att bli förpassad till det bruna främlingsfientliga diket. Göran har emellertid för mycket trovärdighet som mångårig försvarare av mänskliga fri- och rättigheter som asylrätten för att det egentligen ska kunna bita på honom. Ändå finns det de som reflexmässigt börjar kasta brunt på honom. Vad föreslår han då som är så hemskt? Jo, att värna asylrätten, minska kostnaderna för invandringen och skapa förutsättningar för en utvecklad välfärd genom att fler bidrar.

    Jag kan tycka att det är lite småskuret att sänka den redan för låga etableringsersättningen och jag är tveksam till att tillfälliga uppehållstillstånd verkligen är ett incitament till integration, men man måste ju se till helheten. Jag menar att den helhet som Göran Hägglund presenterar innehåller för många positiva och oprövade förslag för att bara avfärdas. Låt oss fortsätta den här nya diskussionen och tillsammans söka lösningar i stället för problem.

    Här är Görans förslag i sin helhet. Jag tycker att det bryter dödläget och är en bra utgångspunkt för diskussionen om en ny integrationspolitik:
    [Kristdemokraterna presenterar förslag för en bättre integration]