• Min nyårshälsning

    Så här i nyårstider kan det väl vara på sin plats att ta en liten stund till att summera året som ligger bakom och blicka lite framåt. Jag tycker att 2014 har varit ett bra år på många sätt. Det började bra med att jag äntligen fick jobb efter ett halvår som arbetslös! 😀 Dessutom ett jobb som jag trivs med – det var riktigt roligt att börja jobba med grundskoleelever efter nio år på gymnasiet (vilket självklart också var roligt…).

    2014 var även året då pappa fyllde 80 år. Det är stort att ha en far som uppnått en så hög ålder – det ger perspektiv på tillvaron. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur viktigt det är med familj och släkt. De utgör ett sammanhang som har format liv och personlighet och de finns alltid med, trots att vi inte själva har fått välja varandra…

    En hel del musik har jag naturligtvis också hunnit med under året – både att spela och att lyssna på. Det häftigaste var nog julshowerna som storbandet gjorde i Gisleparken tillsammans med ett gäng härliga artiser.

    En stor del av året har naturligtvis handlat om val och valrörelser. Jag har varit på valutbildningar, årsmöten, nomineringsstämmor, vitsippsprisutdelning och inte minst Kommun- och landstingspolitiska dagar i Göteborg. Jag har varit med och tagit fram valprogram, foldrar och annonser och jag var på min första skolinformation på många år och tror att det gick rätt bra. Mitt parti, Kristdemokraterna, fyllde 50 år och det firade vi rejält här i Värnamo. För mig som informationsansvarig har det varit många, ofta långa, dagar med hårt arbete. Inte minst var det premiär för denna hemsida och blogg! 😉

    Valen var ju en historia för sig. Europavalet gick lysande här i Värnamo – Kristdemokraterna fick näst flest röster och vi hade bra exponering i media. Vi gick in i valrörelsen inför de allmänna valen med medvind i ryggen och jag var till och med anställd som kampanjarbetare av mitt partidistrikt de sista veckorna före valet. Även i detta val fick vi bra mediaexponering på våra frågor i Värnamo och det kändes som att det skulle bli ännu en regeringsperiod för Alliansen. Därför kändes det extra hårt att se valresultatet där Alliansen backade nästan överallt, hur den något större rödgröna minoriteten kunde bilda regering och hur Sverigedemokraterna nästan fördubblade sina mandat. Den enda trösten var att Kristdemokraterna Värnamo höll ställningarna och stärkte den relativa styrkan inom Alliansen samt att allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet kunde bilda majoritetsstyre i Värnamo kommun.

    Om jag dristar mig till att spana in i 2015 lite försiktigt så skulle jag säga att det ser spännande ut. Inte minst ska det bli roligt och intressant att vara ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Det är en viktig nämnd och den har ansvar för många viktiga områden för kommunens utveckling och tillväxt. Värnamo kommun utvecklas hela tiden och nu med förra årets beslut om Sverigebygget och Europakorridoren för höghastighetståg i ryggen har Värnamo extra goda förutsättningar att växa – det är den utvecklingen vi måste planera för i dag!

    Gott Nytt År!


    Läs gärna mer om mitt år i min blogg! 🙂