• Kris och utveckling

    När Kommunstyrelsen och presidierna i nämnder och bolag träffades för att diskutera strategi i dag var det många viktiga frågor på bordet. Hur ska vi klara av kriser på samhällsnivå? Hur går det med Europabanan?  Hur går det med nämndernas utvecklingsarbete?

    Först ut var räddningschef Anders Nyberg som informerade om kommunal krisledning. Det är mycket att tänka på i händelse av en extraordinär händelse. Det kan handla om översvämning, storm, stor olycka med många skadade, våld och sabotage med mera. Därför behöver krisledningsorganisationen öva med jämna mellanrum och den kallas även in vid mindre tillbud för att trimma organisationen för större händelser.

    Mikael Karlsson som är samordnare för projektgruppen fortsatte med att rapportera från arbetet med höghastighetsjärnvägen. Värnamo har kommit långt i arbetet och har ambitionen att föra en helt öppen och transparent dialog med Sverigeförhandlarna och andra inblandade.

    Mål- och visionsarbetet går vidare och vi avslutade mötet med att varje nämnd fick redovisa sitt planerade utvecklingsarbete. Både Miljö- och stadsbyggnadskontoret och Räddningstjänsten har en hel del utveckling i pipen.