• Vindkraft, bensinmack, laddningsplatser och ny huvudled

    Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Miljö- och stadsbyggnadsnämnden är fantastiskt intressant med sina många skiftande frågor. Vid dagens sammanträde kunde vi som vanligt bevilja några nya bygglov, bland annat till tre vindkraftverk som också fick ett antal försiktighetsåtgärder avseende miljön att följa. Den elen kan ju passa bra till laddningsplatserna som vi också beslutade om… 😉

    Ett annat bygglov gick till en obemannad bensinstation i Bor. Det tror jag kan bidra till att göra samhället attraktivare. På tal om attraktivitet så gav vi även bygglov för en husbilsparkering utanför Rydaholm.

    Dessutom gjorde vi Vråenvägen i Värnamo till huvudled, diskuterade ett antal detaljplaner och följde upp Räddningstjänstens internkontroll.

    Något som inte är så roligt är att förelägga om underhållsåtgärder för ovårdade tomter och byggnader. Ofta ligger det personliga tragedier bakom och åtgärderna kan bli kostsamma. Samtidigt så kan man inte låta förfallet fortsätta och bli en fara eller olägenhet för allmänheten och då måste vi ta det myndighetsansvar som vi har enligt Plan- och bygglagen (PBL).