• I dag var jag kluven…

    Årsmöte eller samtalskväll om markanvändning? Hur vet man vilket av två fantastiskt intressanta alternativ man ska välja? Snacka om kluven! Jag valde markanvändningen, körde extremt vilse och missade årsmötet som valde mig till vice ordförande…

    Vissa dagar är det som att möten bara staplas på varandra. I dag var en sådan dag. Sedan länge hade min partiavdelning, Kristdemokraterna Värnamo, bestämt sig för att hålla årsmöte just i kväll. För några veckor sedan fick partiavdelningen dessutom en inbjudan från LRF:s Peter Feurst att komma och samtala om markanvändning. Ja, en sådan inbjudan är ju inte jag sen att nappa på! Eller ska jag gå på årsmötet? Snacka om att vara kluven…

    Det blev precis så intressant som jag hade hoppats. Vi var representanter från flera olika partier och vi samtalade om olika sidor av vad som är effektiv markanvändning. Hur tar vi bäst vara på denna krympande resurs som vi hittills tagit för given? Hur ska man balansera städernas ökande anspråk på mark för bostäder och infrastruktur mot behovet av brukad åkermark för att möta en växande befolknings behov av giftfria livsmedel – även under ofred? Frågorna var många.

    Vi kom väl inte fram till någon ny revolutionerande lösning, men det var intressant att träffas och samtala. Tack för det LRF! Om jag bara kunde lära mig hitta till kända platser även i mörkret så skulle jag inte behöva irra omkring på Vitarör och i Kärda och komma för sent…

    Nåväl, jag tänkte att jag skulle hinna vara med om slutet på årsmötet – de brukar vara långa. Eftersom det dessutom var nomineringsstämma med fastställande av valsedlar borde det vara ännu längre, tänkte jag i min enfald. Inte då! När jag kom fram till Kafferepet var det redan slut. Ändå hade mina partikamrater valt mig till vice ordförande för Kristdemokraterna Värnamo, en av Kristdemokraternas mest anrika partiavdelningar. För det är jag stolt, entusiastisk och tacksam.