• Vilken värld vill du leva i?

    Vilken värld vill du leva i? var ämnet för ett mycket intressant och utmanande politiksamtal i regi av Diakonia. Ämnet var mänskliga rättigheter och samtalets ton var öppen och lyssnande. Vi behöver mer av detta!

    Vilken värld vill du leva i, var frågan som Diakonia ställde i kvällens sköna politiksamtal om mänskliga rättigheter i Allianskyrkan. Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, Andreas Carlson (KD) samtalade om mänskliga rättigheter med Thomas Strand (S) och Emma Hult (MP).

    Samtalet inleddes med en dokumentär föreställning om fem människor som har modet att stå upp för mänskliga rättigheter i en tid då det blir allt farligare att göra det. Evan Mawarire (Zimbabwe), Berta Cáseres (Honduras), Tep Vanny (Kambodja), Gerald Rutaro (Uganda) och Lilian Sjölund (Sverige) går i frontlinjen, men de betalar ett högt pris.

    Samtalets ton var öppen och lyssnande. Vilken skön kontrast till den gamla vanliga polemiska tonen i svensk politikdebatt. Vi behöver mer av detta.

    Mänskliga rättigheter har en tendens att hamna i skymundan i den politiska debatten. Ändå är de långt ifrån självklara. Därför är det så viktigt att någon lyfter frågorna. Tack för det Diakonia!