Barnen vill ha en vit jul i år också

Bengt Mattsson, är en av kristdemokraternas politiker i Sävsjö kommun. I det politiska arbetet är han vice ordförande i Myndighetsnämnden. Till vardags jobbar han också som volontär för Erikshjälpen i Vrigstad. Bengt har skrivit en bra debattartikel med rubriken ”Barnen vill ha en vit jul i år också”. I artikeln betonas hur viktigt det är att avstå från alkohol och droger under julhelgen, särskilt för barnens bästa. Bengt gör också lite reflexioner omkring vad som egentligen kan ses som ”barnfattigdom”

Du kan läsa hela debattartikeln på följande länk:
Läs mer

Trähus och höghastighetståg på kongress

Alla kommuner och regioner är organiserade i ett förbund som numera heter Sveriges kommuner och Regioner, SKR. Förbundet har haft kongress och med som ombud från Sävsjö kommun var Stefan Gustafsson. På fotot ser du hela KD-gruppen på kongressen. Stefan stöttade bland annat en motion om att arbeta för mer byggande i trä. Motionen handlade om att ökad byggnation med trä är viktigt för klimatet men också för att gynna arbetstillfällen och nyttja en naturresurs som vi har mycket av i våra bygder. Höghastighetståg var en annan motion som behandlades. Läs mer

Benjamin ungt föredöme i tidning

Benjamin Peterson är med i ett stort reportage i lördagens tidning. Benjamin är kristdemokrat och Sävsjö kommuns yngsta politiker. Artikeln handlar om hur det är att vara ung och engagerad i kommunpolitik. Enligt Benjamin finns i politiken stora möjligheter att göra en bra samhällsinsats. ”Kommunpolitik är mer betydelsefullt än vad man tror” säger Benjamin och avfärdar inte att framöver bli ännu mer engagerad. Benjamin finns också med i ett reportage i Sävsjöappen utifrån arbetet som 1:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

På följande länk kan du läsa reportaget och se video med Benjamin:
www.smalandsdagblad.se/benjamin

På följande länk ser du artikel i Sävsjöappen om Benjamin:
http://savsjoappen.se/view/ads/?id=30789

Digital information och dialog på gruppmöte

Det blev information och dialog via storbildsskärm när kristdemokraterna hade sitt gruppmöte för november. Gunnel Lundgren hade ansvaret för fika och var kvällens ordförande. Eftersom hon jobbar deltid på kommunal utveckling i Jönköping hade hon ordnat så vi kunde få information om denna viktiga gemensamma länssamverkan. Med på plats i Sävsjö var Thomas Tryggvesson och på digital länk från Stockholm Ola Götesson. Genom kommunal utveckling kan vi som kommuner gemensamt jobba med forskning och utveckling inom skola, omsorg och flera andra områden. En bra och viktig samverkan! På gruppmötet samtalade vi också om en rad just nu mycket aktuella frågor, bland annat bostäder för äldre, bemanning av barnomsorg och investeringar i skolor.