Fint reportage om familjen Håkansson

I Smålands Dagblad var det i lördags ett fint reportage om familjen Håkansson i Sävsjö. Detta med anledning av den ”Hörselvecka” som pågår fram till 2 november. Pappa Fredrik Håkansson har bland annat besökt Hörselskadades förening och berättat om familjens egna erfarenheter av att leva med hörselskada. Fredrik är en av kristdemokraternas politiker och utifrån sina erfarenheter arbetar han för att fler samlingslokaler ska ha fungerande hörslingor och för att underlätta för de som har hörapparat. Just hörselveckan är ett arrangemang av Hörselskadades riksförbund (HRF) och denna temavecka har som syfte att ge information om hur det är att leva med hörselnedsättning och den vill lyfta fram den hjälp som finns att få.
Läs mer

Benjamin är kommunens yngsta politiker

Benjamin Petersson har nu gått in som ny ersättare i Sävsjö kommuns Kultur- och Fritidsnämnd. Benjamin fyllde i somras arton år och är därmed kommunens yngste politiker! Han har visat stort intresse för politik och varit engagerad i partiavdelningen. Roligt att han nu tar nästa steg in i sitt första kommunpolitiska uppdrag i Sävsjö kommun! Benjamin går på Aleholmsskolans naturprogram och utsågs för sitt nya uppdrag av kommunfullmäktige den sextonde oktober. Han ersätter Olivia Fransson som lämnat uppdraget eftersom hon har fått nytt jobb som gör det svårt för henne att delta i kultur- och fritidsnämndens arbete.

Bra med livslust hela livet

”Ett gott liv hela livet” var en av punkterna i kristdemokraternas valmanifest i senaste kommunvalet i Sävsjö kommun. Det känns förstås därför riktigt bra att det i denna anda genomförs många aktiviteter.  Just nu är temat under oktober ”Livslust hela livet” och målet är att sprida glädje, guldkant och inspiration. Framförallt för alla som är 60 år och äldre. Bilden är från uppstarten med en mässa i kulturhuset där bland annat Sävebo:s ordförande Therese Peterson(KD) medverkade.  Hela månadens program kan du läsa på följande länk:
http://www.savsjo.se/kampanjsidor/livslust—hela-livet.html
Vi tycker att alla är värda ett gott liv hela livet!

Fullmäktige ordnade café i Rörvik

Kommunfullmäktige i Sävsjö kommun har haft en tradition att bjuda in medborgarna till att emellanåt ställa frågor under en punkt som kallats ”Allmänhetens frågestund”. Oftast har det tyvärr varit få som hörsammat denna inbjudan. Den här mandatperioden finns ny ledning av fullmäktige med dess ordförande Per Danielsson i spetsen och de prövar nu ett nytt grepp med att ordna medborgarcaféer. Onsdag den 20 november var detta förlagt till Rörviks bygdegård och det blev många frågor och intressanta samtal. På plats fanns tjänstemän och politiker från flera partier. Kristdemokraterna representerades av Per Danielsson, Stefan Gustafsson, Fredrik Håkansson och Anders Griph. På fotot är det Per som hälsar välkommen. Läs mer på: http://savsjo.blogspot.se/2017/09/bra-samtal-om-viktiga-fragor-pa.html