Vårglatt Sävsjö i strålande sol

Det var varmt, soligt och en gemytlig stämning i när det, som traditionen bjuder, arrangerades ”Vårglada Sävsjö”. Butikerna hade flyttat ut en del av sin försäljning på trottoarerna och på Stora torget fanns föreningar, torghandlare och jordgubbsförsäljare på plats. Kristdemokraterna var med och delade ut tidningen ”Vardagsliv”. Det bjöds på kaffe med dopp och blev många intressanta samtal. Läs mer om dagen på: http://savsjo.blogspot.se/2017/05/vargladje-med-kultur-och-satsande.html

Andreas besökte skola och husföretag

Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, Andreas Carlson, har varit på intressanta besök i Sävsjö och Vrigstad. Först gjordes besök på Sävsjö Kristna skola där det blev rundvandring och bra samtal med skolans ledning. En fin skola som präglas av goda värderingar och höga ambitioner!  Det gjordes ett besök på Smålandsvillan i Vrigstad. På tre år har man gått från 110-165 anställda och utökningen har skett till stor del genom anställning av nysvenskar. 32 % av personalen har utländsk bakgrund och består av 26 olika nationaliteter. Smålandsvillan imponerar med en produktion som ständigt utvecklas och med att man är föregångare i integrationsarbete!

Uppmaning att köpa svenskt kött och mjölk

Magnus Oscarsson är den riksdagsledamot som mer än alla andra har klivit fram för svensk landsbygd och svenska bönder. När det under lördagen var Vrigstad marknad så var Magnus Oscarsson på plats för att tillsammans med ett stort gäng lokala kristdemokrater berätta om sina hjärtefrågor. Intresset för Magnus arbete väcker mycket uppmärksamhet och det var särkilt hans engagemang för bra livsmedel som fick fokus i framträdandet på stora scenen.  Han berättade att en svensk köttbit har motsvarande en antibiotikaspruta i sig, en dansk fyra, en tysk 13 och en italiensk 31. Magnus Oscarsson uppmanade oss konsumenter att köpa svenskt kött och svensk mjölk men han uppmanade också regering och EU-parlamentariker att vidta åtgärder för att kraftigt minska mängden antibiotika som ges till djur.

Inspiration och information med Carl

Carl Cunningham från kristdemokraternas kansli i Jönköping var på måndagskvällen i Sävsjö för att informera och inspirera för politiskt arbete. Han poängterade vikten av att nu sätta fart med arbetet inför valet 2018 och berättade om hur viktigt det är att nu särkilt lyfta fram våra viktiga hjärtefrågor inom Barn och Familj, Jobb och Ekonomi, Vård och Omsorg samt Trygghet. För oss roligt att han lyfte fram kristdemokraternas arbete i Sävsjö kommun som ett föredöme för övriga regionen!

På fotot samtalar Carl Cunningham, med Erika Mallander Karlsson och Anna-Karin Yngvesson