• Familjepolitik grunden för god tillväxt

  Ett bra team för KD; Lars Adaktusson, Marcus Birro, Ebba Busch Thor, Alf Svensson, Mikael Oscarsson.

  Ett bra team för KD; Lars Adaktusson, Marcus Birro, Ebba Busch Thor, Alf Svensson, Mikael Oscarsson.

  – En bra tillväxt förutsätter bra uppväxt, sa kristdemokraternas EU-kandidat Lars Adaktusson när han talade i samband med en familjemanifestation den 1 maj i Uppsala. Temat var Familjen först. Från Sollentuna deltog Magnus Ramstrand, Jens och Sonia Lunnergård samt Jan Better.

  Marcus Birro var en annan av huvudtalarna. Han anknöt till en krönika i Expressen han skrivit som han fått mycket respons på. Den handlade om familjens ansvar för elever i skolan. Föräldrar kan aldrig abdikera och låta ”samhället” ta över. De lämnar vilsna individualister.

  550 personer deltog i Kristdemokraternas tåg med Alf Svensson, Lars Adaktusson, Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson i täten. Vid St Eriks torg, utanför Domkyrkan tog firandet vid. Där mötte ytterligare åhörare upp så att man uppskattar besökarna till 900.
  Marcus Birro uppmanade Kristdemokraterna att stå för sin politik trots motvind.
  – Kristdemokraterna behöver stå rakryggade för den politik som ni har och som gör er till Sveriges bästa parti, sa han.

  Ebba Busch Thor, som är en av toppkandidaterna på Kristdemokraternas EU-lista och kommunalråd i Uppsala, berättade om satsningar som nu görs i Uppsala att minska grupperna i förskolan

  Lars Adaktusson var i sitt esse och talade om hans agenda i EU om han blir vald. Det var en hel del internationella utblickar.
  – Mellanösterns enda demokrati, Israel, kan aldrig vara ett större problem än de brutala diktaturer som omger landet, sa han bland annat.
  Han sa också att familjepolitik är en bra grund för arbetspolitik.

  Mikael Oscarsson, som varit drivande i dessa 1 maj-tåg under de tio år de hållits slog fast att kvotering av föräldraförsäkringen inte har stöd bland svenska folket.
  – Åtta av tio säger nej till en tvångskvotering av föräldraförsäkringen. Hela nio av tio om du frågar alliansväljare, sa Oscarsson. Familjepolitiken i dag drivs inte av barnets och familjens behov. Det finns liberala och socialistiska politiker som är mer än villiga att återuppväcka den radikala 68-socialismens avoghet mot familjen. Senast var det finansminister Anders Borg som tyckte att ökad produktion går före frihet för familjen.

  Tidigare kommunalrådet i Solna, Malin Appelgren, var tydlig i sin kritik mot Anders Borg.
  – Häpnadsväckande att han säger att vi genom att kvotera föräldraförsäkringen kan öka produktionen från kvinnorna med tio procent. Det visar ett materialistiskt systemtänk som är så långt från kristdemokrati man kan komma.