• Kristdemokraterna – en del av regeringen

  Det vinnande laget – vi är en del av regeringen

  Ebba Busch

  Närings- och energiminister, chef för Energi, klimat och näringslivsdepartementet samt vice statsminister

  Ebba Busch är Kristdemokraternas partiledare sedan 2015. I maj 2010 valdes Ebba Busch till kommunalråd i Uppsala med ansvar för äldrefrågor, en roll som hon hade fram till och med hon valdes till partiledare. Ebba Busch har studerat Freds- och konfliktkunskap vid Uppsala universitet. Våra viktigaste frågor 

  Jakob Forssmed

  Socialminister, folkhälsa, idrott och civilsamhälle, chef för Socialdepartementet

  Under mandatperioderna 2006–2014 var Jakob Forssmed statssekreterare i samordningskansliet på statsrådsberedningen under dåvarande partiledaren Göran Hägglund. Sedan 2014 har Jakob Forssmed varit ekonomiskpolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

  Peter Kullgren

  Landsbygdsminister inkl jordbruk, skog och jakt, chef för Landsbygds och infrastrukturdepartementet

  Sedan 2018 har Peter Kullgren varit partisekreterare för Kristdemokraterna, innan dess var han valledare samt biträdande partisekreterare. Mellan åren 2010–2017 var Peter kommunalråd i Karlstad, mellan 2014–2017 var han ordförande för stadsbyggnadsnämnden.

  Andreas Carlson

  Infrastruktur- och bostadsminister, Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

  Andreas Carlson var riksdagsledamot för Kristdemokraterna 2010 till 2022. Mellan 2018–2022 var han vice ordförande i riksdagens justitieutskott samt rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

  Acko Ankarberg Johansson

  Sjukvårdsminister, Socialdepartementet

  Sedan 2018 har Acko Ankarberg Johansson varit ordförande i riksdagens socialutskott. Mellan 2010 och 2018 var hon partisekreterare för Kristdemokraterna. Innan dess var hon kommunstyrelsens ordförande i Jönköping mellan 2006 och 2010. Ankarberg Johansson har gedigen erfarenhet inom vård- och omsorgspolitiken.

  Erik Slottner

  Civilminister och digitalisering, Finansdepartementet

  Erik Slottner var mellan 2018–2022 äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholm. Han har tillhört den kristdemokratiska kommunfullmäktigegruppen i Stockholm sedan 2007. Slottner har en bakgrund som förbundsordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet samt politisk sakkunnig för Kristdemokraterna.