• Lär av Jönköping

    Andreas Sturesson, min gamle kompanjon från KDU-tiden, har blivit kommunalråd i Jönköping på gamla da’r. Han besökte Kristdemokraternas höstfest i Värnamo i dag och han hade en hel del att säga om hur man gör verklighet av kristdemokratisk ideologi. Vi har en hel del att lära av Kristdemokraterna i Jönköpings kommun här i Värnamo!

    Han berättade att Jönköping är en växande stad och har ett stort behov av äldreboenden nu och framåt. Ändå har kommunen lagt ner äldreboenden, men sedan han fick ansvaret för äldreomsorgen har det i stället börjat byggas fler äldreboenden!

    Något annat som Andreas betonade är valfrihet. Det ska vara möjligt för de äldre att ha inflytande över det stöd kommunen ger. Viktiga personer i det arbetet är anhörigvårdarna.

    – Utan anhörigvårdare stannar äldreomsorgen, sade han med glimten i ögat.

    En annan stor utmaning för Andreas är den höga förskrivningen av psykofarmaka, framför allt till ungdomar. För att möta den har Kristdemokraterna i kommunen och landstinget, genom Andreas Sturesson och Mia Frisk, tagit initiativ till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna.

    Läs mer om höstfesten på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo:
    [Politikerpar med spännande jobb besökte höstfesten]