• Politikerpar med spännande jobb besökte höstfesten

    När Kristdemokraterna i Värnamo firade höst var det två grännabor och en forshedabo som stod för programmet. Andreas Sturesson och Hannah Ekeroos Sturesson talade om hur vardagen kan se ut i deras ganska ovanliga yrken och Bernt Olsson underhöll med pianomusik.

    Först ut var Hannah Ekeroos Sturesson som är pressekreterare hos Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på Socialdepartemenentet. Hon berättade om en vardag som kan bestå i allt från att skriva pressmeddelanden till att planera och följa med på ministerbesök runt hela jorden.

    Göran Hägglunds stab består av 13 personer just nu och deras viktigaste uppgift är att förbereda och underlätta arbetet för partiledaren. Det gick inte att undgå att märka hur hon trivs med sitt jobb, sina arbetskamrater och framför allt sin chef.

    Efter Hannah var det Andreas Sturessons tur. Andreas är kommunalråd i Jönköpings kommun, där han har ansvaret för bland annat äldreomsorgen. Det är ett roligt, spännande och varierande jobb, sade han, men det innebär även mycket ansvar och stora utmaningar. Jönköping är en växande stad och har ett stort behov av äldreboenden nu och framåt. Tack vare Kristdemokraterna byggs det också fler äldreboenden nu!

    Något av det viktigaste inom äldreomsorgen för Kristdemokraterna är valfrihet – att göra det möjligt för de äldre att ha inflytande över det stöd kommunen ger. Viktiga personer i det arbetet är anhörigvårdarna.

    – Utan anhörigvårdare stannar äldreomsorgen, travesterade Andreas.

    En annan stor utmaning som Andreas har att hantera är den höga förskrivningen av psykofarmaka, framför allt till ungdomar. För att möta den har Kristdemokraterna i kommunen och landstinget, personifierade av Andreas Sturesson och Mia Frisk, tagit initiativ till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna.

    Bernt Olsson, KDU:s förste ordförande, var också med och underhöll med ett varierat program på piano. Planeringsgruppen hade lagt ner ett stort arbete på att ordna fika och lotterier i mängder. Kort sagt så var det ytterligare en riktigt trevlig höstfest hos Kristdemokraterna Värnamo.