• Grattis! Snart får du bygga Attefallshus!

    Bostadspolitiken har länge varit ett av de mest trögrörliga områdena inom politiken. Nu, under bostadsminister Stefan Attefalls (KD) ledning, kan Kristdemokraterna och Alliansen presentera en mängd förslag som ska underlätta byggandet. Först ut är Attefallshuset som jag skrev en insändare om.

    Grattis! Snart får du bygga Attefallshus!

    Kristdemokraterna med bostadsminister Stefan Attefall i spetsen genomför just nu den största reformagendan inom bostadspolitikens område på många år. Under mandatperioden har vi till­satt över 60 olika utredningar och uppdrag för att öka bostadsbyggandet. Vi ser över i stort sett alla de hinder och problem som lyfts fram för ett ökat byggande. Nu börjar utredningar och för­slag dugga tätt från regeringen.

    Det senaste i raden av förslag är en helt ny bostadsform – ”Attefallshuset”. Det är ett komplement­bostadshus, som ska kunna uppföras utan krav på bygglov. Till skillnad från dagens friggebodar ska Attefallshuset också kunna användas som permanentbostad.

    Med förslaget kan man bygga ett Attefallshus på upp till 25 kvadratmeter. Villaägare kan till och med bygga både en friggebod och ett Attefallshus på samma tomt. Dessutom får man bygga ut sitt hus med hela 15 kvadratmeter och inreda en helt ny bostad, till exempel i källaren.

    Det blir mycket ny yta som villaägarna kan bygga utan bygglov redan till sommaren.

     /Håkan Johansson, Värnamo, kristdemokrat


    Publicerat:

    • 2014-02-12: Värnamo.nu
    • 2014-02-17: Värnamo nyheter

    Läs om när jag presenterade bostadsministern för min vän stugbyggaren – Martin Alvsveden:
    [När bostadsministern mötte stugbyggaren]