• Distriktsstämma med valvittring

    Jag var på distriktsstämma med Kristdemokraterna i Jönköpings län i dag. Det märks att vi närmar oss val för det var många spännande och intressante saker som hände. Jag uppskattade förmiddagens pass som hette Fokus på politik. Där hade alla möjlighet att delta i fyra kortseminarier och jag valde bostadspolitik, infrastruktur, hälso- och sjukvård och arbetsmarknad. Seminarierna var korta, men det var precis lagom för att få en uppdatering inom området och ett par snabba frågor.

    Höjdpunkten var självklart att partiordförande Göran Hägglund var där och höll ett lysande, inspirerande och humoristiskt tal. Några citat som gjorde åtminstone mig taggad för val:

    • ”13 % av svenskarna röstar på Kristdemokraterna i blindtest! Dem ska vi nå!”
    • ”Alliansen har sänkt skatten för pensionärerna med 15 miljarder. Socialdemokraterna sänkte den aldrig någonsin under hela sin tid vid regeringsmakten.”
    • ”Sedan 2006 har Alliansen tillfört över 45 miljarder till välfärden, varav 22 miljarder till sjukvården. Det är annat än de bilder av en krackelerande välfärd och ett Sverige i förfall som oppositionen sprider. De är helt enkelt inte trovärdiga.”

    Läs mer om distriktsstämman  på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo:
    [Distriktsstämma med partiledarbesök]