• Pratat upphandling hela dagen

    Besök av riksdagsledamot i dag igen. Det var Kristdemokraternas ledamot i Riksdagens Miljö- och jordbruksutskott Irene Oskarsson från Aneby som ville se hur vi gör i Värnamo. Något som hon undrade över var varför Värnamo har valt att bilda en nämnd för upphandling och hur det fungerar.

    Jag och Dieter Wagner (M) som är ordförande i Upphandlingsnämnden lyckades tajma in en stund efter nämndens sammanträde och mellan Irenes olika besök. Vi pratade om Värnamos unika modell att ta sig an kommunal upphandling och lyfta den till en strategisk nivå och beskrev de hinder vi fått övervinna för att ta oss dit där vi är i dag. Vi hade nog trott att den här processen skulle gå fortare, men vi får väl helt enkelt följa det tempo som de flesta kan hänga med i…

    Vi beskrev också de möjligheter vi ser med upphandling som ett strategiskt verktyg för att förverkliga kommunala mål. Vi har jobbat med att få in tydligare miljökrav i upphandlingar av fordon, transporter och livsmedel till exempel. Vi strävar också efter att det ska vara möjligt för lokala och små leverantörer att konkurrera i Värnamos upphandlingar och det lade jag ett förslag om på dagens sammanträde.

    Det är alltid roligt att träffa kunniga och nyfikna riksdagsledamöter som vill sätta sig in i nya lösningar! 😀

    Läs mer om Irene Oskarssons besök på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo:
    [Vegan- och miljömål när Irene besökte Värnamo]