• Vägen mot 12 %

    När man har varit med på kommundagar är man väl mer taggad och optimistisk än vanligt, men jag håller med Roland Utbult. Om nu nästan 13 % av väljarna föredrar Kristdemokraterna i blindtest så borde vi väl kunna komma upp i 12 % i höstens val! Roland har i alla fall tryckt upp knappar med det budskapet som han hade med sig till kommundagarna i Göteborg.

    Även andra dagen på Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar i Göteborg var innehållsrik och inspirerande. Jag var med på två seminarier som ligger mig nära hjärtat.

    Det första var Från minus till plus. Det visade sig att jag redan har varit med på det en gång tidigare i Göteborg. Men det blir alltid nya vinklingar med någon annan som håller det och när det är utvecklingschefen själv, Joakim Pettersson, så blir det extra bra. Kort sagt så behöver vi Kristdemokrater inte gömma huvudet i sanden när mediavänster och politiskt korrekta bloggare öser på med sina eländesbeskrivningar av utvecklingen i Sverige. Fakta och statistik visar att de har fel. Skatteintäkterna har ökat och välfärden har fått mer oavsett vad belackarna påstår. Sverige står sig väl i internationella jämförelser, ofta på topplaceringar. Och så vidare…

    Det ändra seminariet handlade om Miljöpolitik – för ett hållbart samhälle. Kristdemokraterna har alltid varit ett miljöparti, på 1960-talet till och med kallade övriga partier oss för Vatten- och luftpartiet, men som något nedsättande. På senare år har vi emellertid lyft fram frågorna om miljö, energi, hållbar utveckling och livsstil alldeles för lite. Lennart Bondesson, Liza-Maria Norlin och Lars Thunberg som höll i seminariet vill därför lansera vatten- och luftpartiet 2.0. De gav mycket utrymme åt praktiska tips och exempel från sina hemkommuner.

    På tåget på vägen hem kände jag att nu ska det bli roligt med valrörelse igen. Två stycken dessutom! 😀

    Läs om min första dag på kommundagarna här:
    [Dagen då jag kom ut…]


    Läs mer om kommundagarna på Kristdemokraternas hemsida i Värnamo:
    [Festliga kommundagar]