• Festliga kommundagar

    I går och i dag har Kristdemokraterna haft kommundagar med 1300 deltagare i Göteborg. I samband med det passade man även på att fira 50-årsjubileum. Från Värnamo deltog bland andra Camilla Rinaldo Miller och Torbjörn Eriksson, som är helt överens om att det har varit intensiva dagar som har inspirerat dem till att ge sig i kast med årets valrörelser med full kraft – för barns och ungas uppväxtvillkor!

    1300 kristdemokrater var på plats vid partiets kommun- och landstingspolitiska dagar på Svenska mässan i Göteborg när Göran Hägglund inledde.

    – För ett halvt sekel sedan startades en ny rörelse i Sverige: partiet Kristen Demokratisk Samling, sade Göran Hägglund. Den enskilt viktigaste faktorn bakom det nya partiet var en folkrörelse, som såg behovet av ett värdeorienterat parti, ett parti som stod för kristen etik och samhällsgemenskap.

    – Partiet föddes ur ett engagemang för familjen, civilsamhället och den kristna etikens betydelse för ett gott samhälle, fortsatte han. Samma ledstjärnor som vi följer i dag. Lyckan är en lagsport!

    Den bästa överraskningen under dagarna var när Alliansens partiledare kom och gratulerade. Deras gemensamma budskap var att vi håller vad vi lovar!

    – Det viktigaste jag har med mig hem är att hela tiden se människan, säger Camilla Rinaldo Miller, kommunstyrelsen. Vi behöver mer närvärme!

    – Vi behöver till exempel skapa förutsättningar för familjer att kunna välja sin egen barnomsorg utifrån deras egna behov och ha möjlighet välja vem av föräldrarna som ska vara hemma. Ett annat exempel är att alla äldre ska ha rätt till bra vård och omsorg. Inte för att de har jobbat och betalat skatt, utan för att de är en människa.

    Kristdemokraternas femtioårskalas var något utöver det vanliga. Triple & Touch och Magnus Spångbergs orkester tillsammans med Star for life Choir från Sydafrika fick de över 1000 gästerna att sjunga, gunga och dansa. Programmet var fyllt till brädden av minnen och framtidsvisioner.

    – 50-årsjubileet var fantastiskt inspirerande! säger Torbjörn Eriksson. Partiet är mer laddat än på länge. En lång och framgångsrik kamp för människovärde och kristna värderingar fortsätter, för att skapa ett bättre samhälle. Det känns bra att få vara en del av detta.