• Värnamo tillhör ungdomarna också!

    Vi satt och pratade om Värnamodagarna och hur roliga och bra de är för Värnamo. Några av oss hade varit i ungdomstältet som kyrkorna ordnar aktiviteter i för att ungdomarna blir utestängda från sin egen stad. Vi tyckte självklart att det måste finnas något för ungdomar, men varför måste man stänga ute dem från centrum med avspärrningar? Det måste väl gå att ordna en rolig stadsfestival på ett sådant sätt att generationerna kan mötas samtidigt, som man kan välja att dricka alkohol eller att låta bli precis som alla andra dagar! Vi sade att vi borde skriva en insändare om detta och dagen efter skrev jag ihop det här. De andra höll med…

    Värnamo tillhör ungdomarna också!

    Vi satt och planerade höstens tonårsprogram när vi kom att börja samtala om Värnamodagarna. Det är ju en jättebra idé som får Värnamo att leva upp under några dagar. Därför tycker vi att det är mycket underligt att Värnamo kommun tillåter att hela centrum spärras av och att ungdomarna stängs ute bara för att de vuxna ska kunna sitta där och dricka öl.

    Nej, tacka vet vi kyrkorna som sätter upp ett tält utanför avspärrningarna och ordnar konserter som är öppna för alla – gratis! Nästa steg måste bli att slopa avspärrningarna. Värnamo tillhör ungdomarna också!

    Ledarna i SAU-Tonår, Värnamo


    Publicerad:

    • 2014-09-03: Värnamo.nu