• Familjesäkra politiken

    För att bygga en bra kommun måste man börja från rätt håll – med barns och ungas uppväxtvillkor, skriver vi kristdemokrater i vårt lokala valmanifest. Den viktigaste gemenskapen i samhället är familjen, som i de allra flesta fall utgör en positiv uppväxtmiljö. Därför är det viktigt att alla politiska beslut familjesäkras, vilket jag skriver om i denna insändare.

    Familjesäkra politiken

    Familjen är vår första gemenskap i livet – vi får vara med! Det är där vi lär oss tillit, ansvar och värden. Där växer vi som människor med stöd av våra närmaste. Familjen är den viktigaste gemenskapen i samhället!

    Det som påverkar familjen påverkar också våra barns och ungas uppväxtvillkor. Därför måste alla politiska beslut analyseras med tanke på konsekvenserna för familjen, till exempel hur de påverkar familjeekonomin, balansen mellan arbete och fritid, tid för att vårda familjerelationer, barnens förutsättningar för ett gott liv med mera.

    Vi kristdemokrater vill att alla politiska beslut ska familjesäkras och därför kommer vi att arbeta för att en familjekonsekvensanalys ska bifogas nya förslag till beslut i kommunen.

    Håkan Johansson, Värnamo
    Kristdemokrat


    Publicerad:

    • 2014-08-28: Värnamo.nu
    • 2014-09-01: VärnamoNyheter