• Frontpersoner bildar starkt lag inför valet

  Inför valet 2018 kommer fem personer att agera frontpersoner med ansvar för varsitt politiskt område tillsammans med partiledare Ebba Busch Thor. De fem är Jakob Forssmed, Lars Adaktusson, Acko Ankarberg Johansson, Andreas Carlson och Caroline Szyber.

  – De här fem personerna har ett särskilt ansvar att lyfta politikområden som vi kristdemokrater tycker är viktiga för Sverige, och även att fortsätta utveckla politiken, säger Ebba Busch Thor.

  Frontperson äldre. Jakob Forssmed, 1:e vice ordförande, ekonomisk-politisk talesperson och representant i alliansarbetsgrupp, kommer att lägga fokus på äldreomsorg och pensioner förutom att fortsatt vara ansvarig för jobb och ekonomi.

  Frontperson integration. Lars Adaktusson, 2:e vice ordförande och europaparlamentariker, kommer att ha fokus på integration och samhällsgemenskap. Han kommer även fortsätta att driva EU-politik och utrikesfrågor.

  Frontperson sjukvård. Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare och ledare av en alliansarbetsgrupp, kommer att ha fokus på vård och omsorg.

  Frontperson trygghet. Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen, rättspolitisk talesperson och representant i alliansarbetsgrupp, blir frontperson för frågor om rättspolitik, polisväsendet och radikalisering.

  Frontperson familj. Caroline Szyber, ordförande i Civilutskottet, kommer att driva familjefrågor som att förbättra föräldraförsäkringen och bevaka att staten inte styr över familjepusslet.

  Pressbilder finns på www.kristdemokraterna.se