• Sms-livräddare kommer till Dalarna

    Sms-livräddare kommer att införas i Dalarna. Det meddelar regionrådet Birgitta Sacrédeus (KD), som länge har drivit frågan.

    – Det handlar om att rädda liv och dessutom få en ökad beredskap genom människors vilja att hjälpa till, säger Birgitta Sacrédeus (KD).

    Appen Sms-livräddare innebär att frivilliga med kunskap i hjärt- och lungräddning registrerar sig som livräddare. När 112 får samtal om en person som har drabbats av ett misstänkt hjärtstopp larmas frivilliga livräddare som befinner sig i närheten samtidigt som ambulans.

    – Jag har drivit idén i den nya majoriteten och fått ett godkännande. Min ambition är att dra igång det under hösten, men definitivt under mandatperioden. Jag kommer inte släppa den här frågan, KD ställde det som krav när vi gick in i Samling för Dalarna, säger Birgitta Sacrédeus (KD).

    Läs nyhetsartikeln här: https://www.dalademokraten.se/2023-07-26/appen-sms-livraddare-kommer-till-dalarna-definitivt?fbclid=IwAR1JC0SKIkJ_5uk6ntQYCMZ09_kFvKrJZwvbOQFK0SVEmX2bHE-vjmhUITE