• Vitsippspriset 2015 tilldelas Emma Ortiz!

  2015-04-07 Emma Ortiz 1

  Idag delade vi ut Kristdemokraternas Vitsippspris 2015 till Emma Ortiz i Markaryd. Emma har på ideell bas startat upp ett kvinnoprojekt, i vilket hon vänder sig till kvinnor från andra länder och kulturer i syfte att skapa relationer och på det sättet främja integrationen. Varannan tisdag träffas gruppen i Gula huset i Markaryd för olika aktiviteter och för att träna språket och varje gång kommer det mellan 15 och 20 kvinnor. Varannan söndag ordnar Emma simskola och vattengympa på Hannabadet och under den tid som projektet varit i gång har flera lyckats lära sig simma. Efter det att vi delat ut priset igår skulle man spela fotboll och tävla i en femkamp.

  Motiveringen till vårt val av Emma lyder som följer:

  ”EMMA ORTIZ tilldelas 2015 års Vitsippspris för sin initiativkraft, entusiasm och uthållighet i arbetet för att integrera kvinnor från andra länder och kulturer i det svenska samhället och få dem att känna sig trygga och välkomna till vår kommun. Emmas arbete bidrar också till ökad förståelse för andra kulturer.”

  Förutom ett inramat diplom och blommor fick Emma också ta emot en check på 2.000 kronor.

  Emma är en mycket värdig pristagare och hon är ett gott exempel på vad man kan åstadkomma med ett ideellt engagemang. Med sitt projekt bidrar Emma till en förbättrad integration av en utsatt grupp vilket är positivt. Att hon han trivs med uppgiften går inte att ta miste på, inte heller att deltagarna trivs med Emma. Vid fikat blandades flera språk med massor av skratt, ett uttryckssätt som inte känner några gränser. Emmas, och även vår förhoppning från Kristdemokraterna, är att kunna få en långsiktighet i projektet. Det fyller verkligen sin funktion!

  Grattis, Emma!

  2015-04-07 Emma Ortiz 2