• På webben sedan 1998

  Den 24 juli 1998 publicerade Kristdemokraterna Värnamo sin hemsida, www.jonkoping.kristdemokraterna.se/varnamo, en av de första lokala partihemsidorna såväl i kommunen som i landet. Den första versionen skrevs i HTML 3.2 för att vara läsbar i så många webbläsare som möjligt då. Ganska snart stod det dock klart att webbplatsens struktur och den valda HTML-versionen saknade möjligheter att möta framtidens krav på separation av innehåll och utseende, tillgänglighet och smidigt underhåll.

  Första versionen av Kristdemokraternas webbplats i Värnamo, 1998.

  Första versionen av Kristdemokraternas webbplats i Värnamo, 1998.

  Under hösten år 1999 var det dags för en omfattande omarbetning av hemsidan. Den 22 oktober år 1999 kunde den andra versionen av webbplatsen publiceras på adressen www.varnamo.kristdemokraterna.se. Efter det är sidan uppbyggd på ramar (frames) och skrivs i HTML 4.01 med all utseendeinformation i stilmallar (CSS2). Detta har ökat hastigheten, sökbarheten, tillgängligheten för funktionshindrade och förbättrat utseendet. Hemsidans nuvarande format bygger helt på denna omarbetning.

  Andra versionen av Kristdemokraternas webbplats i Värnamo, 1999.

  Andra versionen av Kristdemokraternas webbplats i Värnamo, 1999.

  Sedan dess har hemsidan utvecklats kontinuerligt och gått igenom ett antal smärre förbättringar. Efter dessa jobbar vi med XHTML och har skippat uppbyggnaden med ramar, vilket har ökat tillgängligheten ändå mera.

  Sista versionen av Kristdemokraternas HTML-webb i Värnamo, 2013.

  Sista versionen av Kristdemokraternas HTML-webb i Värnamo, 2013.

  Under hösten 2013 har vi jobbat på att göra om vår hemsida och anpassa den till Kristdemokraternas nya WordPress-plattform för lokala hemsidor. Därmed lämnar vi statiska HTML-sidor och går över till mer bloggliknande dynamiska inlägg och sidor.

  Den nya hemsidan ger många nya möjligheter för användarna att söka efter innehåll. Inte minst intressant är möjligheten till dialog med Kristdemokraterna Värnamo i form av kommentarer till enskilda inlägg och en stark integration med sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Det finns även en mobilanpassad version av hemsidan.

  Bara några månader efter lanseringen bytte vi till Kristdemokraternas nylanserade tema som automatiskt anpassar sig till den enhet som hemsidan visas på. Temat ger även möjlighet att använda bildspel.

  I mars 2018 släppte Kristdemokraterna en ny webbmall som ger samma utseende som rikssidan även på lokala webbplatser. Den är ren och snygg i sin form och anpassad för sociala medier och olika plattformar. Självklart hakade Kristdemokraterna Värnamo på direkt.


  Läs mer

  40 år för människovärdet – Kristdemokraterna i Värnamopolitikens centrum:
  [Historik]

  Snabbfakta om Kristdemokraternas historia i Värnamo:
  [Snabbfakta]

  Läs mer om kristdemokraternas historia i Sverige:
  [http://www.kristdemokraterna.se/Om-oss/Historia/]