• Värnamobor på Riksting i Karlstad

    Kristdemokraterna håller just nu Riksting i Karlstad. Från Värnamo deltar Camilla Rinaldo Miller, Monica Johnsson, Arnold Carlzon och Håkan Johansson.

    – Jag är mycket glad för att jag och Erik Arnalid från Jönköping lyckades få igenom jönköpingsdelegationens förslag angående ersättning till brottsoffer, säger Camilla Rinaldo Miller från Bredaryd.

    Numera vill Kristdemokraterna att av domstol beslutat skadestånd ska betalas ut direkt från staten till brottsoffret när en dom vunnit laga kraft. Det är sedan statens uppgift att kräva in pengarna från den dömde.

    Monica Johnsson från Rydaholm är med på sitt första Riksting.

    – Jag är mest intresserad av sjukvårds- och familjefrågor, säger hon. Det är bra att Kristdemokraterna vill minska barngruppernas storlek i förskolan och uppvärdera dagbarnvårdarnas ställning. Jag håller också med om att vårdnadsbidraget ska höjas.

    Rikstinget har antagit en stor proposition från partistyrelsen om att Sverige ska vara världens bästa land för barn och unga att växa upp i. De frågor som väckt mest engagemang handlar om eventuellt medlemsskap i NATO, tioårig grundskola och hur familjerådgivningen ska stärkas.

    Som väntat valdes Göran Hägglund, Bankeryd, till partiordförande och Maria Larsson, Gnosjö, till 1 vice ordförande. Jönköpingsdistriktets ordförande Andreas Carlson, Mullsjö, valdes till ordinarie ledamot i partistyrelsen.

    Rikstinget slutade på söndagen och då passade partiet på att lansera den nya kampanjen Hur får du ihop det? där Kristdemokraterna presenterar sig som Familjens röst.

    Läs mer från jönköpingsdelegationen på Rikstinget här och här.