• Kristdemokraterna stänger inte dörren till höghastighetsbanor

    – Kristdemokraterna stänger inte dörren till höghastighetsbanor, sade Kristdemokraternas kommunikationspolitiske talesperson Robert Halef vid sitt besök i Värnamo. Vi är för höghastighetsjärnvägens utbyggnad, men vill avvakta Sverigeförhandlingarnas förslag på finansiering innan vi tar slutlig ställning.

    Vid ett möte på hotell Vidöstern hade Kristdemokraterna Värnamo bjudit in representanter från näringslivet och kommunen för en frågestund med partiets kommunikationspolitiske talesman Robert Halef. Högst upp på dagordningen stod naturligtvis frågan om hur Kristdemokraterna ställer sig till höghastighetsjärnvägar efter Moderaternas och Liberalernas tydliga nej för inte så länge sedan.

    – Kristdemokraterna stänger inte dörren till höghastighetsbanor, svarade Robert Halef. Sverigeförhandlingarna pågår där förslag på finansiering och genomförande slutligt ska presenteras. Det är en av anledningarna till att det är för tidigt att slutligt ta ställning till frågan. Vi är dock principiellt för höghastighetsjärnvägens utbyggnad.

    – Jag tycker att det är en bra hållning, framför allt nu när utredningen är igångsatt och håller på, kommenterade Camilla Rinaldo Miller, gruppledare för Kristdemokraterna i Värnamo kommunfullmäktige. Att Sverigeförhandlingen får fortsätta tycker jag är jätteviktigt. Det här är en framtidssatsning som vi gör ur ett hundraårsperspektiv och då kan man inte tänka utifrån gammal teknik utan vi måste tänka långsiktigt.